Epeydir bu konuyu acmaya niyetleniyorum lakin forumumuzda ,'emlak' bolumu fazla bilinmiyor - zira ben bile yeni keşfettim

Fakat,son gelişmelerden sonra, her halukarda sizlere yazmak,ciddi anlamda oneri ve fikirlerinizi almak istedim,benim icin şu raddede,hakikaten onemli ve gerekli..
Artık goren olur da yazar ve bilgilendirirse,mutlu olurum,cok makbule gecer..:1hug:
Ya nasip.. : )
Yurtdışında yaşıyoruz ,kızımız 2.5 yaşında,ilk okul cağına geldiği vakit inşaAllah Turkiye'ye donmeyi duşunuyoruz,şimdilik plan bu,en hayırlısı olur umarım..-Belli adreslerimiz Kocaeli ve Kayseri dışında- Ozellikle ıstanbul ve Ankara'da sık sık bulunuyoruz,lakin genelde gezi amaclı.Sizlere sorum:Bu iki şehir arasında,yaşayacak olsanız,tercihinizi hangisinden yana kullanırdınız?Cok kapsamlı bir soru farkındayım lakin en azından kendi deneyimlerinizi baz alarak,eksi veya artılarından bahsedebilirsiniz..
Gunlerdir bunun muhasebesini yapıyor,eş-dost akrabayı sorularımla bezdiriyorumkaydirigubbakcemile3 Ankara duzenli tertipli,hoş bir şehir..Eryaman 'da oturan birkac arkadaşım var,o muhitin temiz ve guvenli olduğunu,son zamanlarda gittikce renklendiğini soyluyorlar..
Şehr-i ıstanbul..Guzelliklere,enfes değerlere ,muhteşem bir buyuye sahip olan,taşı toprağı altın memleket..yerimseniben
Once cok istiyoruz ,ıstanbul'u,ardından bi akşam haberlerini izliyoruz vazgeciyoruz,endişeleniyoruz.
En basitinden dun bir yağmur yağmış,her yer batmış,insanların yureği yanmış,maddi-manevi kayıplara uğramış..Cok gecmiş olsun..
Tabi nasip meselesi,başına gelecek oldu mu yer,zaman,mekan tanımıyor fakat tevekkul bizden takdir Allah'tan hesabı ile hareket etmemiz gerekiyor..
Beraber calıştığımız arkadaşlardan,yurt dışı defterini kapatıp,ıstanbul'a yerleşenlerle de goruştuk yuzde 80 i ,hayat zor,biriktiremiyorsun,zor geciniyorsun diyor.:cok uzgunum:Trafiği,ulaşım sorunu,hergun yaşanan olaylar da cabası..
Ama bunları soyleyenlere bugun cık gel desen hayatta gelmezler

ıki ay sonra eşimin,projesi icin Kadıkoy'e bulunacağıız.Bir ay kadar kalabiliiz..
Gitmişken bakmak istiyoruz iyice..Şu markalı konut projeleri hakkında da yorumlarınıza acığım.
Ankara'da veya ıstanbul'da maksimum 5 yaşında,duz/dubleks temiz,şık,bakımlı,kullanışlı dairesi,olan arkadaşlar da bana yazabilirler..
Şimdilik ,tatillerde kalabileceğimiz,yatırım amaclı bir daire olabilir,donuş yaptığımızda satıp,uzun vadede yaşayacağımız,bir yer almak daha mantıklı geliyor..
Şimdiden cok teşekkur ederim,okuyan arkadaşlar birkac kelam da yazsa,faydalı olacaktır..
Netten ne kadar araştırsam da soru işaretlerimi bertaraf edemiyorum,bayan gozu ve aklı ile ,birebir yaşayan arkadaşlarımızdan bilgi almak cok daha mantıklı..
Ayrıca bizimle aynı durumda olan arkadaşlarımız varsa gelişmelerden haberdar edelim birbirmizi..
Markalı Konut Projelerinde ozellikle..
Gonlunuze sağlık..
Sevgilerimle..turkbayragi