Eniştemden neftet ediyorum
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Eniştemden neftet ediyorum
-
03-10-2022, 06:04:19Merhabalar.Benim annem vefat etti.Bir bucuk yıl oldu.Bizim evimiz teyzemlerle altlı ustlu.2 yıldan beri.Ben ailemle aynı şehirde mimarlık okuyordum.Annem vefat ettikten sonra anne tarafım babamı sucladılar,ozel hastahaneye goturmedi falan diye,cok ustune gittiler.Ben babamın kotu bir insan olduğunu duşunmuyorum ve onu cok seviyorum.Babam memur,maddi olarak geliri cok fazla değil.İmkanlar cercevesinde annemi hastahaneye getirip goturdu ve ilgilendi.Babam o evden uzaklaşmak icin kucuk kardeşimle başka şehre gitti,tayin isteyip.Benim de oraya yatay geciş yapmamı istedi.Buyuk kardeşim de sonradan oraya gelecekti,uni sınavına girip.Ama ben ćok buyuk aptallık ettim ve babamla gitmedim.Cunku bircok dersim sayılmıyordu ve o an okuduğum universite cok daha iyiydi,babamla geciş yapacağım yerde ise bizim bolum yeni acılmış ve sıkıntılıydı.Mimarlık okuyorum ve surekli proje calışmam gerekiyor.Ben o evde kalınca,mesela dayımlar geliyordu.Hep birlikte dışarıda yemek yerken eniştem ve dayım benim ćok ustume gelmeye başladılar evlenmem konusunda,okulum henuz bitmemişti,normalde bitirmem gerekiyordu,malesef dort projeden dolayı iki yıl uzamıştı,annemin hastalığı,evdeki sıkıntılı ortam derken projelerden gecemediğim oldu.Eniştem"Bu masaya oturduğumuzda hep senin okulun konuşuluyor.Ne olcak bu kızın hali diyoruz.Annen 21 yaşında evlenmiş ve cocuk sahibi olarak buyuk isler başarmış.Sen de evde karton parcalarıyla uğraşacağına evlen de bir iş başar.Senin bu okulu okumakta amacın ne?Gencliģini heba ediyorsun.Sen okul bitirmekle bir şey olacağıni sanıyorsun ve gozunde buyutuyorsun.Senin baktığın adam var mı?(yok)Sen hic buyumemişsin.Bu evde tek yasayacağına kocanla birlikte yaşa.Evlensen ne guzel cocuğun olur,anneannenler cocuk sever.Evde ders calışacağına bize yemek yap.Senin yaptığını ancak deliler yapar."Dayım da şu kadar musade sana diyor.(evlenmeme gun sayıyorlar)Universite sınavına deli gibi calışıp yuksek puan yapan ben,daha fazla o evde kalmaya dayanamadım ve bir yıldan sonra evi terk edip başka yere geciş yaptım.Dediklerinin hepsine cevap veriyordum ama nafile.Babamın yanına gececektim ama babam ben gelmeyince tayinle gittiği şehrin ilcesinde calışmaya başladı,ben gitseydim okulumdan dolayı işini merkeze aldıracaktı.Aslında daha ćok var anlatacağım ama ozet gececeğim.Ben şimdi okulu bitirince kpssye nerde hazirlancagimi dusunuyorum.O ev var,onda da istemiyorum enistemden dolayı.Zaten surekli teyzeme de bağırıyor,sinirlendiğinde musluğu koparıyor.Babam ise evlenmeyi duşunuyor bir yıl sonra falan,ya da 5-6 ay sonra.Orda da hazırlanamam gelecek kişiden dolayı rahat edemem.Benim okulumun bitmesine bir bucuk yıl var.Şuan yurtta kalıyorum ve guzelce calışabiliyorum.Babam o evi siz kullanırsınız yine diyor,gidip geldiginiz zaman.Babam eğitimimi destekliyor,şu anda masraflarımı babam karşılıyor.Ara tatilde,o eve de gitmek zorunda kalıyorum.Eşyalarım orda.Eniştem hala aynı kafada,aynı şeyleri soyleyip duruyor.Bu arada dayımın esi yani yengem de,"benim senin yaşındayken oğlum,bir bucuk yasındaydı,koskoca kız oldun." diyor.Keşke daha kolay bolum tercih etseydim zamanında.Ama bitirmekte kararlıyım.Babam dışında hepsinden nefret ediyorum.Enişteme "Ben senin karışmanı istemiyorum.Sen benim annem değilsin,babam değilsin.Okulumu istediğim zaman bitiririm,istediğim zaman evlenirim." desem nasıl olur sizce ya da sizce neler demeliyim.Kendisi cok ters bir insan.Soylediklerine biraz cevap verince,teyzemi yanıma gondermiyor.Onun yanına gitmeyeceksin diyor.O eve gittigim zaman yanına cikmasam tavır yapıyor,kendisine saygı duyulmasını istiyor