kopek bakımı ile ilgilenmeyen kimsenin de ilgisini cekeceğini sanmıyorum, bir uyarı da buna yapayım

bugun hayvan duşmanı ilan edildim.
hemde bağıra cağıra..
belki bilmiyorum ve bu konuda cahilim, bilenler de yardımcı olur oğrenirim. ben başımdan geceni anlatayım

500 dairelik bir sitede yaşıyorum.
3 kopek var sitemizde. 2 si ile problem yaşamadım. hatta cocuklarım severler, sahipleri ile selamlaşırız.
1 i var ki kopek gezdirme işini sitenin bahcesinde yapmayı uygun goruyor...
sitede 10 blok var. bahcenin yarısı havuz ve basketbol sahası. bir kısmında cocuk parkı ve cardak var. geri kalan yeşil alan cimen ve ağac ama oyle aman aman geniş bir alandan bahsetmiyorum. hani devasa sabah koşusuna cıkacağınız bir alan falan değil. oğlum 3.5 yaşında, bisiklet surerken aynı yerde donup durmaktan şikayetci diyeyim siz anlayın...
bu hanımefendi kopeğini bu alanda gezdirmeyi uygun goruyor... daha once giriş katta oturanlar cok şikayetci oldu cunku kopek daireye dahil olan balkonlara doğru dışkılamış, ve orada oylece bırakılmış.
her gun birileri site gorevlilerinden rica ediyor bu hanımefendinin kopeğinin dışkısı kaldırılsın diye..
bugun de kopek sitenin ortak kullanımı olan cardağa tuvaletini yaptı... hemen yanındaki cocuk parkının dibindeki calılara da cişini yaptığına defalarca şahit oldum...
neyse, kadın bıraktı cardakta gidiyordu durdurdum. boyle olmaz, bir canlının sorumluluğunu alıyorsanız yerine getirin lutfen. cocukların temas edeceği yerde kopek dışkısı bırakamazsınız. hatta sizde ricam parkın etrafına da cişini yaptırmayın dedim.
sonuc,
sacım başım az kaldın yolunacaktı

şimdi sorum kopeği olanlara..
kopeklerinizi nerede gezdiriyorsunuz?
gezdirirken dışkısı icin yanınıza poşet bulunduruyor musunuz?
ve kopeğin idrarının cocuğunuzla temas edeceğini bilmek sizi rahatsız eder mi?
ben kopeği evcil olarak beslemedim hic.
yazlığımızda iki kopeğimiz hep var ama orası kırsal ve ciftlik şeklinde kendi arazimiz. evde kopek bakımını bilmiyorum. bu hayvanlar nerede gezdirilir ne yapar onu da bilmiyorum.
gercekten şehirde kopek bakanlar nasıl yapıyorsunuz?