Eşim ile 10 yıllık evliyim.2014 yılında bir ayrılık sureci yaşadık...boşanma aşamasına geldik.5 ay telefonda bile goruşmedik.birbirimizin yuzunu unuttuk.tabi bir de 1,5 yaşında bir kızım var.annemlerde kaldım.ikimizde aşırı inatcı ve gururlu karakterler olduğumuz icin,hep adımları birbirimizden bekledik.esim baskın cıktı tabi..devreye buyukler girdi.aileler goruştu.ortalik biraz sakinleşti.tam 5 ay sonra,gece 3gibi eşimi aradım.sesini ozlemiştim.esimle sanki hicbir şey olmamış gibi konuşmaya başladık.cocugu sordu hemen. Sabaha kadar konuştuk.ertesi gun eşim hic uyumadan tam 4 saat araba kullanarak bizi aldı. 5 aylık surede tam 12 kg verdim.esim ise benden daha beterdi.kilo vermiş o da.yuzu cokmus resmen.iste ne olduysa bu ayrılık surecinden sonra oldu.esim kıskanc biri değildi.ama bu olaydan sonra,eşim bana olan guvenini tamamen yitirmiş,opmekten bile cekiniyordu.her davranisimdan bir mana ve anlam cıkartıyor.bunu kendi icerisinde yaşıyor.kendi icerisinde resmen savaşıyor,ama dışarıya hicbir tepki vermeden,sadece uzaklaşarak yaşıyor.ickisi yok.bana bırakın tokadı,bağırmaz bile...ama inanın bunları yapsa daha iyi.cunku yuzume bile bakmaz.eve gec gelir.kendi işini kendisi gorur.ben Yokmusum gibi davranır.cok hisli,aşırı duygusal,aşırı hassas bir hale donuştu...bakın cok afedersiniz,bu ozel bir an tabi ama durumunun izahinin en guzel orneği de bu,o yuzden vericem bu orneği,ilişki sirasinda gozlerim gayri ihtiyari kapanıyor,"gozlerini neden kapatıyorsun?başkasını mı duşunuyorsun?"diyor...sakallarını şoyle kestir,saclarını şu şekil yapsana,şu renk kot al sana yakışır diye oneri yapiyorum, "beni kafandaki erkeğe mi benzetmeye calışıyorsun?"diyerek saclarını 3 numaraya vuruyor.sakalini kesiyor.soyledigim rengin zıttı, absurd bir renk kot alıyor."beni seviyorsan her halimle seversin"diyor."elbette oyle"diyorum.ama o kafamda başka birinin hayalini kurduğumu duşunerek benden uzaklaşıyor.asiri guvensiz,aşırı şupheci biri oldu ayrılık surecinden sonra...onu kendime nasıl guvendirebilirim tekrar?onun bu hali beni cok uzuyor.benim ona uzulduğumu fark ettiginde,"bana acıma"diyerek tekrar uzaklaşıyor.beni aşırı seviyor.bunu hisettiriyor. destek onerdim,psikoloji bilimine inanmadığını soyluyor.tedavilerin,onleyici degil,gecici olduğunu soyluyor.ya cok kulturlu biri.gunde 2 kitap okur.felsefe,tarih,bilim,siyaset makaleleri okur...cevresi tarafından,sevilen,sayılan gıpta edilen biri kulturel birikimi ile..onun bu yonune bende hayranım ama guven problemi yuzunden normal bir ilişki yaşayamaz hale geldik...