Arkadaşlar merhaba,

Bugun yaşadığım ve canımı sıkan bir olaydan bahsetmek istiyorum. Oncelikle bilen bilir 9 aylık evli 17 haftalık hamile bir kadınım. Benim sorunum umursamaz ve surekli insanları aşağılayan kayın pederim ve ailesi uzerinde hic bir hukmu olmayan kayınvalidem.

Şoyle ki kayınvalidemi cok cok severim gercekten kalbimden sevdiğim nadir insanlardan kendisi eğitimli, bakımlı, kulturlu, kurumsal bir firmada yonetici olarak calışan bir kadın. Gel gelelim ev icinde o kadar ezilmiş ki bu durum artık beni cileden cıkartıyor. Kayım pederimi de sever sayarım kendisi biraz ben bildimci biraz burnu havada olsa da evlatları icin canını verebilecek ama bir kere sarılıp evladım demeyecek bir insan. Gelelim bugun ki konumuza.

Bugun eşimin doğum gunu normalde bir kere ailecek bir kere de baş başa olmak uzere iki kez kutlarız doğum gunlerimizi. Eşim hic sevmez doğum gunlerini ona gore sahte geliyormuş o an insanların ailesinin ona samimi davranması. Yılın bir gunu beni onemsiyormuş gibi yapıyorlar sadece diyor. Arkadaşları hic kutlamamış bu zamana kadar yada hic bir arada toplanıp birşeyler yapmamış zaten coğu arkadaşımız ortak.

Uzatmayayım ben bugun icin kendim şahsen tanıdığım yada tanımadığım, eşimin arkadaşı olan ancak birbirinden bağımsız tum insanlara ulaştım. İş arkadaşlarından tutun motor grubundaki arkadaşlarına. Cocukluk arkadaşlarından tutun lise arkadaşlarına kadar. Supriz yapmak icin bir organizasyon yaptık eşim motor grubuyla toplantıya gidecek daha sonra ben tum arkadaşlarını toplayıp toplantı alanına gideceğim boylelikle aklında hic olmayan insanlar hep birlikte onun icin orada olacak diye duşundum. Kendisine bu zamana kadar hic supriz yapılmamış.

Kayınvalideme soyledim dedim ki sizde gelin tam supriz olsun sizin orada olabileceğiniz aklına bile gelmez aldığım yanıt babana soralım kacta gelecek ben gelirsem bana trip atar. Neyse dedim kayıp pederime yazdım oda gordu ama cevap vermedi kesin icinden salak salak muhabbetler yiaa demiştir eminim. Daha sonra kendi annemi aradım annem gelirim iyi duşunmuşsun dedi yana done hazırlık yapmaya calışıyor şimdi. Tekrar kayınvalidemi aradım ''yaa ne bileyim ya baban gelmezse ya gec gelirse ya şoyle olursa ya boyle olursa'' bir ton boş laf saydırdı. Dedim ki ne kadar mutlu olur duşunsene hadi sende ara bir babamı ne yapacağımıza karar verelim bizde. '' Yok ben onunla muhattap olamam yok cenesini cekemem yok dunden beri gıcık oluyorum ona'' icim bayıldı.

Kayınvalidem gercekten lafta cok sever evladını ama babası eşimi evden yaka paca atarken bile sigarasını icip tek kelime etmeyen insan. Kayınpederimden nefret edip boşanmak isteyen ama oğlunun doğum gunune sırf o trip atar diye gelmek istemeyen insan.

Cok uzun oldu kusura bakmayın ama gercekten eşim icin cok uzuldum belki bu buyuk bir konu değil ama kayınvalidemin bu kadar ezik davranmasına dayanamıyorum. Sabahtan beri gercekten bunlarla uğraşıyorum ve canımı cok sıktılar