Kızlar mrb. Ya cidden cevremdeki herkes bunu hissettiriyor. Aldığım herşey bana bile gereksiz yere alıp israf yapıyomusum gibi gelmeye başladı .
Ornek vereyim, market uzak olduğu icin eşimle 2 haftada bi anca gidiyoruz . Bazen geciyor belli olmuyor.
Onun haricinde eşimde işte yemekliktir tavuktur domatestir alıyor bişeyler de genede kendi aldığım gibi olmuyor .
Bende aşırı bi iştah acılması var hamilelikle beraber yemekte secmeye başladım. Markete gidip geldikten 1 hafta sonra pişirecek yemek bulamıyorum . her markete gidişimiz 400-500 milyon tutuyor. Sebze meyve abur cubur kızıma bez ıslak mendil vs vs. Bazen cay şeker yağ(bunlar tabi 1 aydan fazla gidiyor)Onun haricinde eşimin aldıklarıda 200 felan tutuyodur 1 ay icinde. Dışardan da yiyoruz felan. Her hastaneye gidişimizde cocuklara giysi felan alıyorum derken baya harcama yapıyorum. Evde yemeklik yok dediğimde eşimin gozleri portluyor bakakalıyor ama yok napiyim hemen bitiyor herşey.
İsrafcı gibi hissetmeme sebep olan şeye ornek verecek olursam cevremdekiler genelde boyle davranıyor. Annem bile dahil.
Eşimin arkadaşı var hemde akrabası. Ailece tanışıyoruz.
Onuda gorduk Markette. Zeytini ben bu ay başı gibi 1 kilo aldım yeni bitti. Baktım eşim yeşil zeytinide siyahıda azar azar aldı cok olup kalmasın atılmasın diye. bende ben seviyorum 1 kilo felan al yiyoruz dedim cunku kolay kolay gitmiyoruz markete zaten gitmişken alalım dedim. Ve yeniyor yani evde. Arkadaşı dedi "x napcan okadar zeytini 2 kişisiniz bizde oyle ayda 1 markete gidiyoruz az alıyorzzz yazık cope gider felan dedi. her aldığıma da bunu dedi resmen. Bi an kendimi tuhaf hissettim. Herkesin eşi tutumlu, bir gittiği marketle 1 ay idare edebiliyor ben gidip 500 milyon harcıyorum 1 hafta sonra ortada bişey yokmuş gibi eşime dertleniyormuşum gibi hissettim utandım nedense .
Buarada kendileri merkezde oturuyor evine 2 adım otede manav dukkanı var. Eşi istediği zaman kendi dukkanından bile alabiliyor ayda bir gitmesi ve yetmesi normal değil mi? Gunlukte gidebilir. Kayınvalidem de haftalık pazara gider mesela ne kadar harcıyor bilmiyorum gerci ama. Minumum 50 tl dir.
Annemle mesela bi bulaşıklık aldım guldu e senin zaten bulaşık makinen yokmu napcan şimdi bunu dedi. Sonra şakasına eşime sen x i yanlız bırakma boyle yerlerde dedi. Yani cok harcama yaparım felan diye gibi.
Neyse cokta uzatmayayım kızlar konuyu.
Bir ben mi yetiremiyorum hic bişeyi kızlar anlamadım ya bu his icime oturdu gitmiyor cidden
Bende mi sorun var cevrede mi. Kendimi israfcı hissediyorum.
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Bende mi sorun var cevrede mi. Kendimi israfcı hissediyorum.