Ben nasıl boyle biri oldum anlamıyorum.
22 yaşındayım.(marifet değil tabi bunlar yanlış anlamayın beni cok utanarak yazıyorum kendimi değiştirmek istiyorum )
Annemle babam bana kucukluğumden beri iş yaptırmadı kıyamadı bana okuldan geliyorum yorgun oluyorum falan diyerekten.

Kucukken ortaokul zamanlarımda tatilde koye akrabaların yanına gidince benle yaşıt kuzenlerime anneleri iş yaptırırlardı banada derlerdi bende zorla yapardım hic sevmezdim.

Benim yaptığım işi kuzenlerim beğenmezdi kucumseyip sen bırak ben yaparım yapamıyosun falan derlerdi. Ayy sen anlamazsın bu işlerden beceremiyorsun işte daha yapamıyomusun gibi kucumserlerdi. Zaten merakım da yoktu sevmezdim bu sefer daha da sevmez oldum gram iş yapmak gelmez oldu icimden zamanla.
Bu yuzden Elimden bir ev işi gelmez. Odamı hicbir zaman duzenli tutmayı başaramam,yemek yapamam, camaşır yıkıyıp utu yapamam sakarlıkta bir numarayım.

Annem şunu yap dese de yapmam.inatcıyımdır birisi bir şeyi istese benden yapmam icimden gelmez yani. Yapmak da istemiyorum bir tabağı kaldırmak o kadar zor geliyo ki. Hep kendi istediğim şekilde yaşadım kendimi duşundum bu zamana kadar. Annem babam ne duşunur ne ister diye duşunmedim hic. Sanırım sorumluluk bilinci ile alakalı.

5 gunluğune yatılı kalmaya akrabamız geldi. Ben evde hicbir iş yapmadım. Annem dışarıdan biz gelene kadar cay koy işte ev supur falan dedi yapmadım. Odam da dağınıktı. ilgilenmedim misafirlerle.

Bu yuzden annem bana rezil ettin beni cok utandım senden dedi.

Bu zamana kadar hicbir iş yaptırmadım sana benden gorursun de yaparsın diye dedi. Gorgu gormedin mi sen bizden dedi. Aile değilmiyiz biz iş bolumu yapamıcaz mı dedi. Kendi camaşırını yıka hicbir işini yapmıcam artık dedi. Babana annene bir cay bir tabak koymak hizmetcilik mi geliyo sana ben neyim o zaman dedi..

Cok ağır konuştu ben cok uzmuşum ailemi. Okulum da bir sene uzayacak daha bilmiyolar. Yaşımın olgunluğunu kazanmak istiyorum. İnsanlar bile yaşımın saygınlığını gostermiyolar beni kale almıyolar. Hani bu kişi olgun birisi davranış olarak desinler istiyorum.
Nasıl kendimi değiştirebilirim? Benimle gurur duysunlar istiyorum ama nasıl başarıcam bunu? Ailem benden utanmasın istiyorum...