Iyi akşamlar.
Biraz on bilgi vererek konuya giriyorum bilmeyenler icin.

Hanımlar biz yurtdışında yaşıyoruz.
2 kucuk cocuğum var, ben burda doğdum buyudum eşim sonradan geldi.
Annesine kalsa o zaten burda surunuyor(sanki trde bir imparatorluğu bırakmişcasına kucumsemeler)neyse...
Kışları eşim 2-3 ay işsiz oluyor, hava şartlarından dolayı iş olmuyor. Devlet gecimimizi bu surede sağlıyor.
Zengin değiliz ama halimize cok şukur.
Boyle zamanlarda veya eşim işten yorgun gelince annesi arayinca hemen oglum oralarda surunuyorsun filan diyor...ok orda masa başı işi vardi ama inşallah burdada olacak.

Gel gelelim kaynıma. Kv onu yere goğe sıgdıramaz(her nekadar eşim kadar kompleksiz ve naif olmasada..annesinin onun evinden ağlayarak cok ayrılmışlığı var ama her daim kiymetlisi).
Bu kaynım dukkan işletiyordu ve iş battı. Bi donem calişti inşaata Ve kv eşimi kınadıği işi yapti.
( kaynim o işi yapinca yazık gunah kiyamam, eşime gelince kucumsemeler...)

5-6 aydır yine issiz .
Işsizlik kurumun verdiği para yetmiyormuş.
Eşim kv ile konuşunca "hala iş bulamadi baban besliyo cani sagolsun"diyor.
Kp ise emekli maaşı ve biraz tarla işleriyle gecimini sagliyor.
Eltimin mesleği yok ama kaynim kiskanc oldugundan insan icine cikabilecegi herhangi bi yerde de calistirmiyor(mesela market)
Buraya kadar detayli paylasmak istedim.

Eşimde bana abisine aylik para yollama hususunda fikir sordu.
Ben "insan tabii ailesine destek olmali. 200€yollasan bile bizi eksiltmez...yanlis anlama ama abinin 2 tane okula giden cocugu var, 1 senedir koca sehirde nasi issiz durabiliyor? Sorumlulukları var.. Calışsa ama yettiremezse elbette yolla ama orda annenin dedigine gore o kadar cok iş imkani varken hatta sana bile gel burda calis demesine ragmen is begenmemezlik yapiyorsa yollayip alistirman dogru olmaz" dedim.

Sizce haksızmıyım? Cevrelerinde sayısız market dukkan var.avm iş yerleri gırla.
Iş beğenmiyor olabilirmi? Yoksa ankara gibi bir yerde iş durumları bu denli mi kotu???

Bana bu konuda ayrıca dokunan şey ise kv benim eşim işsiz kaldiginda biz ima bile etmezken "bizden bisey beklemeyin baban anca kendine yetiyo" demesi.
Biraz karisik anlatmis olabilirim kusura bakmayin.