Nişanlıyım ve kısmetse Eylul gibi evleneceğiz.
İstanbul Gop'ta oturuyorum kendi evimiz, Nişanlımda Fatih semtinde oturuyor, onlarında kendi evleri.
Evlendiğimizde kirada oturacağız, hamd olsun kirada oturmak icin ikimizinde geliri musait, kısmetse 2-3 sene sonra da (şartlar uygun olduğu surece) ev alabilmek icin birikimi yapmış oluruz diye de duşunuyoruz. İnşallah isteklerimiz gercekleşir.
Ben Mecidiyekoy'de calışıyorum, Nişanlım ise Okmeydanı'nda (perpa civarında).
Sorun ise, nerede oturacağımız??

Ben daha once GOP harici bir yerde oturmadım, nişanlımda kendini bildi bileli Fatih'te oturmuş. O da farklı bir oturulacak muhit bilmiyor.
Benim akrabalarım kendi cevremde, nişanlımın akrabalarının coğu fatih ve incirli cevresinde...
Ben 16 yaşımdan beri calışmaktayım, bunu boburlenmek icin değil, babam cok istedi işten ayrılmamı işi bırakıp ev kızı olmamı, fakat ben kendi isteğimle calışıyorum, her zaman kendi paramı kazanmak ve kendi ihtiyaclarımı karşılamak gibi bir isteğim oldu. Bu konuda da cok haklı davranmışım gun geldi cok zor zamanlar yaşadık ve kendim inanılmaz borclar odedim vs. Bunların tabii bu konuyla alakası yok, fakat yoruldum artık...
Şu an 30 yaşındayım bu sene 31 olacağım...
Ben nişanlıma diyorum ki, benim acımdan oturduğumuz semtin onemi buyuk olacak, en azından cocuk olana kadar, cunku o evin işini de, yemeğini de, yeri geldimi misafir ağırlamasını da ben yapacağım. Evimiz ne kadar calıştığım semte yakın olursa, ben o kadar rahat ederim. Aynı zamanda İstanbul trafiği malum, araban olsa dahi saatlerce trafikte kalabiliyorsun, kaldı ki arabadan daha cok toplu taşıma kullanmak bana mantıklı geliyor. Arabamız olacaktır mutlaka ama toplu taşıma kullanırız diye duşunuyoruz. Heleki oturduğumuz semt calıştığım muhite yakın olursa toplu taşıma kullanmakta eziyet haline gelmeyecektir duşuncesindeyim.. Fakat ben bir turlu bu konuda nişanlımı ikna edemiyorum.
Onun duşuncesi ailesinin yakınında yani Fatih'te oturmak, cunku ailesi boyle istiyor. Aynı zamanda nişanlımda ben farklı bir semtte mutlu olamam diyor.

Ben sizin neler diyebileceğinizi az cok tahmin edebiliyorum.
Kayınvalidenden uzak oturmak istiyorsun ve nişanlın bir bakıma doğru duşunuyor diyenleriniz olacak.
Tamam ben nişanlım haksız demiyorum zaten, fakat ben de haklıyım. Ben tek evladım ve elimden her iş gelmesine rağmen annem bana pek iş yaptırmaz.
Zaten iki kişiyiz evde şu an, kendisi hallediyor herşeyi, bana da sen calışıyorsun yoruluyorsun baba evinde bari rahat et diyerek birşey yaptırmaz.
Yeri geldimi yaparım o ayrı.

Durum boyleyken, ben bir cok arkadaşımın evlendiğinde sudan cıkmış balığa donduğune şahit oldum.
Hem ev, hem iş, hem aileler cok yıprattılar kendilerini ve eşlerini, cok gereksiz rahatsızlıklar doğdu aralarında.
Ha atlatmadılar mı, atlattılar elbet, zaten aşılmayacak sorunlar değiller ama ne gerek var bunlar yaşansın...
Her yaşanılan olumsuzluk insanda bir yer oluşturuyor, birşeylerde ust uste gelince bu yer buyuyup icinden cıkılmaz bir hal alıyor. Ben mukemmeliyetci bir insan değilim, fakat bu konuda, yani eşim ve kendim konusunda elimden gelen en iyi şeyleri yapmaya calışıyorum ki sağlıklı bir evliliğimiz olsun, kavga etsek dahi saygı sınırı aşılmadan olsun...
Herkes bilir, etraftanda duyuyoruz ki, evliliğin ilk yılları cok onemli, bir birini tanıyorsun ve bir birine ayak uydurmaya başlıyorsun.
Onemli ve tehlikeli zamanlar, ben istiyorum ki kendi kendime bir duzen oturtayım, nişanlım evini bilsin, her zora kaldığımızda "aman bu akşamda kayınvalidemde/annemde yemek yiyelim" gibi durumlar oluşmasın. Bu alışkanlığa donuşuyor sonra, ben istiyorum vaktinde varayım evime ama yemeğimi kendim yapayım, kendim hazırlayayım, kendim temizleyeyim, kendim ustesinden geleyim... Ne biri gelip benim yerime yapsın, ne de birine gidip hazıra oturayım... z
Zten nişanlıma bunların hepsini tek tek anlattım.
Acık acık ve tane tane, guzel bir uslup ile anlattım, bizim zaten nişanlımla iletişim sorunumuz yok gibi, herşeyi konuşup hallediyoruz, fakat gel gelelim bu ev konusunda tıkandık kaldık.
Ben zaten ona ailesinden uzak olsun demiyorum, hem benim aileme hem kendi ailesine ortak bir nokta olsun ki iki tarafta bize dilediği zaman ulaşabilsin.
Aynı şekilde bizlerde onlara dilediğimiz zaman ulaşalım. Yoksa Fatih'te oturmama isteğim ailesiyle ilgili değil yani, sadece iş durumları ile ilgili ve istanbul trafiğinin berbatlığından kaynaklı birşey.
Evimiz kendi evimiz olduğu icin ben yıllarca buna katlandım (bu arada 6 yıldır aynı firmadayım) ama şimdi secme ozgurluğum var, dilersem şirketin dibinden evi tutarım (tabii bu sadece ucuk bir duşunce) bu ozgurluğum varken niye şimdi eskisi gibi trafiklerde, tıklım tıkışık otobuslerde saatlerce seyahat edeyim veya metrobuste tıkış tıkış ezilerek eve gideyim?
Duşun duşun bu konuda bazen kafam catlayacakmış gibi hissediyorum.

Sizlerden yardım istediğim konu, hangi semtte oturabiliriz?
Daha once ne ben ne de nişanlım şu anda oturduğumuz semtler haricinde bir yerde oturmadığımız ve farklı semtlerde oturan akrabalarımız olmadığı icin,
calıştığımız bolgelere yakın, ama aynı zamanda ulaşım sorunu olmayan nereler vardır bilemiyoruz.
Hangi tavsiyede bulunursunuz?
Yoksa direk nişanlımı dinleyip Fatih'te mi otursam? bu konu hic sinmiyor icime, sormak bile mutsuz olacakmışım hissiyatını veriyor ama sormadan edemedim.
Bir noktada nişanlıma da kızmıyor değilim, sonucta ona bu kadar acık anlatmama rağmen, sorumluluklar nedeni ile bu kadar rahatsız olduğumu acıklamama rağmen nicin bu kadar, bu konuda diretiyor anlamıyorum... Yani bende mi bir yanlış var yoksa...