Arkadaşlar merhaba,
Daha once aldığım konular oldu ev satımıyla ilgili vs. Eşim ile bir-cok şeyden gectik. Ev almaya calısarak yatırım-Birikim yapmaya calıştık olmadı. Eşimin işleri kotu gitti. 10 yıl olacak evlılıgımızde biraz erken evlendik ben 21 yaşımdaydım. Cocugu erteledik vs. 6.yolumuzda bir oğlumuz oldu cok şukur.
Bu sırada eşimin ailesiyle bir oturduk duğun eşya ev icin nakit ve sonraki krediler derken baya yıprandık ikimiz de. Kısaca Daha sonra satmak zorunda kaldık. Taşındık vs.

Eşimin dedesinden evleri var imar girecek eşim orayı bekledi ordan kapatırız diye ama dolandırıcı firma sonucu ordan birşey alamadı. (Eşimi dedesi buyutmus babası gibi) Babasından beklentimiz yoktu zaten herşeyi başlı başına kendimiz yaptığımız icin. Ama bu arada babasıyla devamlı konuştu aile buyukleri ile satmak zorundayım diye hem bebek oldu hemde işyeriyle işler kotu gitti kredi ustune kredi. Nereye kadar dedik.Aradan 2-3 yıl gecti nerdeyse, eşimin ailesi eve ayak basmadı. Bize haber vermeden evinizi sattınız dıye gonul koymuşlar. Ama yuzyuze gelince hıcbırsey olmamıs gibi espiriler muhabbetler.. Soz de babası cok uzulmuş. Biz gule oynaya sattık sanki. Herneyse.

Eşim dun kv ile konuşuyor kv yine şunu soyluyor işte siz evi sattınız bizim haberimiz yoktu neden gelelim diye. (halbuki hepsinin haberi vardı dediğim gibi, işlerine gelmedi cunku. Herkes soruyor onlara keşke cocuklara yardim etseydiniz diye ondan bizim haberimiz yoktuki diyorlar)

Biz evimizi sattıgımızda bizden sonra amcasıda satmış, bir suru kumar borcu olan adam sonradan duyduk ki kayınpederim kredi cekmiş odemiş. Eşimin cok zoruna gitti. Hele hele kumar borcu yuzunden yapılmış bir borc icin bu kadar yardim etmeleri zoruna gitti.

Bende kandil akşamı gidelim dedim madem onlar gelmiyor hemde sağda solda cok konuşuluyor bu bizim ev meselesi. Gittik oturduk kalkmadan 20 dk once sordum neden boyle sağda solda konuşuyorsunuz haberimiz yoktu diye herşeyden haberiniz vardı 10 yıldır bir kere birseyin lafını etmedim herşeyi aldık odedik cocuk bile 6 yıl sonra oldu, oyle boyle calışmadım sen biliyorsun akşam 11 lerde geldim eve keza eşimde oyle ne iş olursa yaptık. Ama millet soruyor amcasının kumar borcuna yardim ettınızde keşke oğluna yardim etseydiniz dedikleri icin haberimiz yoktu diyorsunuz? Oyle bakıyor bana hala diyorki haber vermediniz kac kere konusacagız daha dedim. Burdan taşınacaklarmış onları burada tutan hicbirşey yokmuş. Birsuru şey soyledi bide yalancılıkla sucladı beni. Zoruma gitti millet onlara inanıyor bizde ev satıp para yiyen gelinleri konumuna duşurduler herkese karşı.

Eşim in bu yuzden ailesiyle arası acık, alttan alıp arasa bile hemen ev konusu gundeme geliyor. Dedim artık konuşmayın sağda solda insan oğlunu bu kadar kotuler mi durduk yere. Onlarda cocuklarından gorsunler demişler. Onuda soyledim biz getırmeyınce torununuzu gormek icin bile gelmiyorsunuz nasıl boyle bır cumle kurabilirsiniz diye.
Okadar sıkıldımkı artık o onu dedi bu bunu dedi. İyice sınırlı takıntılı sınır hastası bir insan hÂline geldim.