gecen bir arkadaşta buna benzer bir konu acmıştı. gerci benim durum farklı tabi. bi danışayım dedim bende .işin icinden cıkamadım cunku. fikir almak istiyorum.
oyle aman aman bir borcum yok tabi 10.000 tl filan(19 bin kyk borcunu saymazsak tabi

şuan ki borcum bir kredi kartımın (limiti 5900)=2500 tl
diğeri oğrencilikten kalma k.kartı (700 tl limiti)borcu :365 tl
ayrıca esnek avans limitim var maaş kartımda 800 tl kullandım gecen ay.
toplam 3665 tl yaptı borc (asgari ucretle calışıyorum.2020 tl. yol parası vermiyorlar 250 tl. bana kalan 1770 tl. bu ay -800 kesilecek.970 tl maaş kaldı.ayrıca esnek avansım 900 tl var. ama dokunmak istemiyorum artık. her ay gire gire maaş kalmıyor.
faturalarım var.
150 telefon almıştık onun faturası
165 tl benim tel faturam
250 harclık dedim ama bazen yetmiyor.
250 yol parası
5900 limitli kredi kartımın asgari odemesi 212 tl geldi. aylık toplam borcu 715 tl
diğeri asgari odeyeceğim 101 tl. o cok onemli değil. asıl sorun diğer kart.
asgarileri odersem kartların 92 tl kalıyor elime ekstradan
aylık toplam borcu odeyemiyorum.odemek istersemde avanstan cekmem lazım.
sorum şu napayım aylık 715 tl yi odeyim mi? avanstan cekip yoksa, asgariyi mi odeyim sadece. bu arada 5900 tl limiti olan kartın borcunu odedikten sonra kapatıcam kartı. sadece 700 tl limitli olanı kullancam duzgun kullanamıyorum zaten nakit kullancam artık.
bir de ben her ay ceyrek altın alıyordum. yeni başlamıştım. dedim borcum olursa olsun,birikim yapamıyorum alayım kenarda ceyrek dursun dedim. belki de ondan oldu bu kadar borc.
borcu kapatana kadar altın almaya aramı versem. yani altın alırsam avanstan alcam. ozamanda asgarisini odeyeceğim kartın. o da sıkıntı.
napayım elime ne kadar nakit gecerse kartın borcunu odeyip bitireyim mi. yoksa ceyreğe devam et. asgarisini ode kapat mı diyorsunuz. o da uzun surecek gibi.
ayy dun gece duşune duşune uyuyamadım zaten. bazılarınız diyebilir bu kadarcık borcumu duşundun diye.

bi de kenarda altınları bozdurup kartı kapatma gibi bir alternatifte var ama onu hic duşunmek istemiyorum. tekrar başa doncem. onları unutmuş gibi yapıyorum.
gecen gun konu acan arkadaştan kopya cekmiş gibi oldu konu biraz hakkını helal etsin