Merhaba 7 yıldır evliyim bir cocuğum var cekirdek ailemle mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz. Konu eşimin ailesi evlendiğimizden bu yana ne ararlar ne sorarlar nede gelip gitmezler biz gideriz coğunlukla ve en son kızımın 5 yaş gunune yine elleri boş geldiler yani gittik aldık oyle geldiler. Tabaklarındaki ikramlıklarını bitirip birden ayaklandılar bizi bırak oğlum dediler eşime kalktı gittiler yani 30 dk surdu hepsi oysa kızım dedesini babaannesini cok seviyor ve onlar giderken ağladı onlarsa arkalarına bile bakmadan hatta kızımı opmeden sarılmadan cekti gittiler. O gunden sonra bende eşime gitmek istemediğimi soyledim ve 6 aydır ne biz gittik nede onlar geldi ama arada eşimi taşınacakları icin boya yapılması gerekiyor diye cağırdılar gitti ve sonraki hafta taşınmak icin aradılar gitti.Taşınma olayından sonra kayınpeder arayıp para istemiş eşimden borcları varmış vs eşimde bana soyledi bizim oyle birikmiş bir paramız yok zaten nerden bulup vereceğiz dedim.
Sonraki gunlerde eşim kardeşiyle konuşmuş kredi cekicem babamların ihtiyacı var taksitlerini ortak odeyelim demiş oda tamam demiş bu arada kardeşi bekar ve anne babasıyla yaşıyor calışıyor fakat eve en ufak bir katkısı yok.Bunu bana soyledi hoşuma gitmesede bu durum sonucta ailesi zor durumdaysa yardım etmesi gerekir diye duşundum ses etmedim.Kredinin gunu geldi taksit odendi ama kardeşten ses yok
ikinci taksitte odendi yine ses yok.İkimizde calışıyoruz ama kıt kanaat geciniyoruz cocuğun okul masrafı ev taksiti bir suru odememiz var bu bize ekstra bir yuk oldu.
Eşim ailesine kredi cektiğini ve taksitlerini kardeşinin odeyeceğini soylemiş bu iki odeme yapıldıktan sonra eşime sordum kardeşin odeme yapıyormu diye yapamıyormuş kendisinin cok borcu varmış hatta eşimden para istemiş.Butun bunlar beni cok sinir etti şu anda benim işten ayrılma durumum var hatta kesinleşti bir ay sonra işsizim ve icim icimi kemiriyor ya iş bulamazsam uzun sure işsiz kalırsam nasıl geciriniz gibi deli sorular kafamda ucuşuyor.Ustune birde bu kredi bize kaldı şimdi sizlerden fikir istiyorum bu durumu kayınvalidemi arayıp konuşsam mı onlar kredinin diğer oğulları tarafından odendiğini biliyor cunku. Eşimin ailesi tarafından yok sayılıp diğer taraftanda kullanıldığımız hissi veriyor bana, buna katlanamıyorum acıkcası.Eşime kardeşi birde tembih etmiş annem babam duymasın abi demiş ve ben butun bu sıkıntıları cekmek zorundamıyım diye sinirimden kuduruyorum. Fikirleriniz onemli benim icin sizce kv le konuşayımmı bu konuyu.