Merhaba arkadaşlar.
Şu an icin buyuk olmasa da buyumeye meyilli bir derdim var,fikir almak istiyorum.
Eşimin ailesiyle normalde goruşmuyoruz,uzak farklı şehirlerdeyiz ilk konumda bunun sebepleri var.Normal gelin,kv,gorumce meselelerinden ziyade oğlumun doğum sonrası gecirdiği rahatsızlıktan sonra bende ipler koptu.Ben onları affedemiyorum,onlar zaten kendilerini hatalı bulmuyor falan.Farklı kulturlerin,başka vicdanların insanıyız.Kendi ruh sağlığım ve yuva huzurum icin en iyisi bu,ben zamanla anladım.
Eşimle şukur gayet iyiyiz artık bu konular acılmıyor.
Gecen sene bayrama gitmedim ama kaynımın duğunu olduğu icin bayramdan sonra beş gun kaldım,sıkıntı olmadı,zaten biz eşimle gezdik pek goruşmedik.
Şimdi bu bayram hic gitmesem bir sene torunlarını gormemiş olacaklar,fazla umurlarında değil ama eşim uzulecek.
Anne babasından ziyade oğlumun memleketini,akrabalarını gormesini istiyor,hak veriyor bende istiyorum.

Eşim ramazandan once bir hafta yalnız gidecekti,sonra ramazana benim memleketime,kurbana onun memleketine gitmeyi duşunuyormuş.
Bense tam tersi ramazanın son zamanı onun kendi,benim kendi ailemin yanına gidip,bayrama da eşimin yanına gecmeyi duşundum.
Sebebi de hem eşimin zaten gitmeyi istiyor oluşu,hem kurban sonu oğlumun doğum gununu ailemle kutlamak istemem(onlar da oyle bir alışkanlık yok,buyuk ihtimalle doğum tarihini de hatırlamazlar)
Kurban da eltimin doğumu var,onlar eşimgille akraba ve aynı koyun insanı daha rahat anlaşıyorlar gibi.
Ben doğum oncesi ve sonrası cok cok kırıldım,uzuldum.
Oğlum yoğun bakımdayken ozelde doğurmam,zorunlu sezeryana bir başıma girmem laf oldu.

Her yeni doğum yeni bir kıyas oluyor malum ve ben o zamanlar orada olup sen nasıl doğurdun,kac kg doğurdun meselelerine girip kalmayan tahammulumu tuketip cinnet gecirmek istemiyorum.

Siz olsanız nasıl yapardınız,ben benim ve cocuğum icin en iyisi bu olduğunu duşunuyorum.Eşim icin de kendi huzurumuz icin boylesi iyi aslında ama bilmiyorum,şu an gercekten maşallah iyi gidiyoruz cekirdek aile olarak.Gereksiz tartışma yaşayıp huzursuzluk cıkmadan şu bayram meselelerini atlatmak istiyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum..