herkese merhaba. Dedikodu kazanı olarak nitelendirdiğim işyerimde gecmişte arkadaş olma gafletinde bulunduğum, o donem yakın gorup coğu şeyimi paylaştığım insanın yanına bir kac kişiyi alıp hukum surmesini izliyorum son aylarda. Evet tecrube dediğimiz tam olarak bu, ama bu zihniyette biri olduğunu bilseydim kesinlikle hicbir şeyimi paylaşmaz, haz etmediğim davranışlar sergilediğinde de arkadaşım diye tolerans gosterip alttan almazdım. Zamanında evleneceğim kişi icin bile senin yerinde olsam onunla evlenmezdim diyen bir kişiliksize neden cevap vermedim diye kendime kızıyorum şuan. Sen kimsin de benimle boyle konuşabiliyorsun demediğim icin suclu benim. Şuan olsa bana o cumleyi kuramaz ama o donem arkadaş kisvesi altında rahatsız edici soylemlerde bulunmuştu.
Esas konuma geleyim, sabahları toplanıp işyeri ile alakalı kanunları okuyoruz calışanlar ve mudurler ile.
2 hafta once dinleyici olarak giriyordum salona ve okuduğumuz mevzuat da genel olarak kurumun kanunları. Ve ben de bircok insan gibi mevzuattan okuyup bunu uygulamayınca bir şey anlayamıyorum. O gun anlasam da sonra silinip gidiyor hafızamdan. Her neyse, dinleyici iken bir kac defa mudur bey direk olarak bana soru yoneltti , sorması doğal gayet dedim. 1haftadır da ben okuyucu grubundayım ve salonda 3 kişi beraber okuyoruz. Ve bu bir haftada neredeyse her gun yine bana soru yoneltti mudur bey, direkt olarak ve okuyuculardan sadece bana. Normalde bu kadar soru soruyor muydu emin değilim ama konu biter bitmez yorumlayıp bana donup evet soru diyor, alanım olsun ya da olmasın. Yukarıda bahsettiğim grupta geliyor dinlemeye, idare ile iyiler ve onlar canı isterse konuya girip kesinlikle sorunun muhatabı olmuyorlar. Bu sabah yine yazımı okudum ve yine o salondan sadece bana soru soruldu ve yanlış anladığım icin cevabı yanlış verdim. Yani ben anlamıyorum, beni ilgisiz mi goruyor neden ısrarla onca kişiden bana soruyor anlam veremiyorum. ben nefes nefese kalmış şekilde suyumu icerken soru sormasını hala anlamış değilim. Diğer gunler neyse de bugun gercekten tuhaf oldu. Sonra yemek sırasında gordum bu grubu, yanlarından gectiğimde de bildiğiniz guluştuler. Belki konu başkadır diyeceksiniz de hani husumetli olduğunuz biri ortaya laf atmaya calışır ama bahsettiği kişi sizsinizdir ya, size laf carptığını anlarsınız ama cıkışsanız ustune alındı olur ya oyle bir durum bu. Yanlış anlarım ama yanlış hissedemem ki. Ben yukarıda soylediğim kişi ile muhatabı keseli 1 yıl oldu. ortak arkadaşımızla benimle goruşuyor diye kavga eden bir kadın ve şimdi benim arkadaşlarımla hicbir şey olmamış gibi konuşup onları duğunune cağırıyor. Benim de elbet haksız taraflarım vardır ama kasti olarak hicbir şey yapmadım. Ve kendime , kendi hayatıma odaklanmaya calıştığım halde kendimi bu duşuncelerin arasında buluyorum. Ben de mi cıkarcı ve eline koz gectiğinde kullanan insanlardan olayım ?
Cıldıracağım...
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadınca
- Cıldıracağım...