kızlar anlatayım siz yorumlayın cunku dışardan birinin goruşlerine ihtiyacım var.
2 gundur gorumcem bizde (neden bizde kaldığına dair zerre fikrim yok, abisi zaten akşama kadar yok, akşam da genellikle odasına cekilir oyun oynar, benle arası hic iyi değil, oğlumla da pek bi alakası yok)

benle arası da iyi değil kısaca ozetleyecek olursam taa nişanlıyken bana "abim seni kullanıyor" dediği icin baya bi tartışmıştık. evlendim bu kızın surekli cok bilmiş tavırları, her şeyi ben bilirim havaları, emrivaki yaparak konuşması, insan icinde azarlaması... derken aramız baya soğudu. diğer geline de bu şekilde davranır ama o ağzını acmaya cesaret edemez, herkese aynı şekilde davranabileceğini sandı ama ben musade etmedim, tartışmadım, kavga etmedim, sadece uzaklaştım.

onun dışında kac kişiden arkamdan soylediği lafları duydum, bir değil iki değil. ama yine karşısına cıkıpta "sen bu kişiye neden hakkımda bunu dedin" demedim. yuz goz olmak istemedim. yine uzaklaştım sessizce.

eşimin kuzeninin eşiyle aramı bozdu, kendisine soylediğim lafı cok yanlış anlaşılacak şekilde cevirmiş kıza soylemiş gidip. kızla şuan aramız soğuk hic olmayan bi şey yuzunden.

hamileyken de tartıştık numaramı falan sildi hakaret edip.
ve daha buna benzer şeyler.

bugunki olaya gelecek olursak, sabah hastaneye gidecektim, eşim işe gitmişti kendisi de uyuyodu, hic girmedim odasına sessiz sedasız bebeğimle hazırlandık cıktık, otobuse bindim 5 dk gecmeden eşim aradı. neymişte neden haber vermeden seslenmeden "ben cıkıyorum" demeden cıkmışım. şok oldum. meğer kız uyanıkmış ben cıkar cıkmaz abisine liona nereye gitti falan diye mesaj atmış. seslendim cevap vermedi demiş. yememiş icmemiş ben kapıdan cıkar cıkmaz bu basit sacma mevzuyu abisine yetiştirmiş.
işin kotu tarafı eşim beni aramış bana hesap soruyor. uyuyordu dıyorum inanmıyor.

en son gecen geldiğinde de bana ikide bir "oğlun senden sıkılıyo, cocuk senin yanında sıkılıyo dersim olmasa alırdım, bak babasının yanında ne kadar mutlu guluyo konuşuyo senin yanında oyle değil" gibi laflar edip durmuştu.

kısacası bu kız her ağzını actığında ya laf sokar, ya birilerini ove ove anlatır bana ornek gosterir aklınca, ya bi konuda ders vermeye kalkar, ya surekli ne yapmam gerektiğini soyler sormadığım halde, ya modumu enerjimi duşurecek laflar eder. ozellikle yalnızken yapar bunu. hoş eşimin yanında yaptığı da oluyo da eşim hic anlamıyo bile.

siz soyleyin ben napayım? eşimin karşıma gecip "ama o misafir" cumlesinin altına sığınarak surekli onu savunmasından beni suclamasından bıktım. ne zaman gelse benim illa canımı sıkacak bi şey soyluyo sonra ben surat asınca eşimin gozunde suclu oluyorum. nasıl davranayım hem eşime hem ona?