Merhabalar. Umarım gununuz guzel geciyordur. Uzun uzun yazmak, cozumunu bir turlu bulamadığım sorunumu anlatmak istiyorum. Fikirlerinize, goruşlerinize, oneri ve cozumlerinize ihtiyacım var. Ne olur benim icin de el ele verin.

Babalarımız kuzen olan,benden 6 yaş kucuk, cocukluğumuz berlikte gecen (babamın dayısının oğlunun oğlu), ailecek cok samimi olduğumuz, haftanın 5 gunu ailecek goruştuğumuz ve kardeşce buyuduğumuz akrabam bulunduğum şehirde univ. Kazandı. Adı X olsun. Eşim x in babasına ısrar kıyamet bizde kalsın, yabancı alışınca eve ya da yurda yerleştiririz diye konuşmuştu.Yıl 2014. Bebeğim henuz 4 aylıktı bu arada. Ben karşı cıktım. Misafir olmasına değil, 1 yıl kalacak olmasına.
Surekli emziriyordum, sadece salon klimayla ısınıyor, ev buz gibi. Eşim vardiyalı calışıyor, x te okul olmadığı zaman haliyle evde. Bebek hasta olmasın diye, emzireceğim zaman hemen dışarı cıkıyor, işlerime yardımcı oluyor. Kızlar inanın bebeğimle o kadar guzel ilgileniyordu ki, şefkatle, sevgiyle tek başıma oluşuma o kadar iyi geldi ki... kız kardeşim olsa anca bu kadar. Yemek, ev işleri, bebek, camaşır işleriyle bile ilgilenmeye başladı boş zamanlarında. Aşırı zor, kolikliğini arşa cıkarmış, hic susmayan bebeğim elimi kolumu bağladığından ilac gibi gelmeye başladı. Dondukce dua eder olmuştum, şukur eder olmuştum. Artık kardeşten ote bişey olmuştu benim icin. Kendi kardeşimden daha kardeş.. Bebeğim de onu benimsedi.

Eşim var yok bu surecte. Vardiyalı calışıyor. Eşim de cok sevdi xi. Bak karşı cıkmıştın, can yoldaşı oldu dedi. Evet dedim cok utanıyorum duşunduklerimden dolayı dedim.

1 yıl boyle gecti. Sonra xin babası para yollayıp, kira odeyeceğine ev alalım kendisine. Yardımcı olur musunuz dedi. Seve seve dedik. Babası evin benim uzerime olmasını istedi. Oğrenci nihayetinde, bişey olur, şaşırır evi kaybetmesin. Ablasıyım sonucta. Eşim de onay verdi. Ev baktık ve aldık. X taşındı, 10 dk yurume mesafesinde. Doğal gazlı, geniş ferah bir ev aldık kendisine.Taşındı, yerleşti yani gitti.

Oğlum cok sık hasta oluyordu. Evimiz soğuk, guneş gormuyordu. Eşimle dra goturmuştuk. Dr oyle şeyler soyledi ki bacaklarım titremeye başladı. Kalsiyum zaafiyeti geciriyor, d vit. Eksikliği ve gelişim geriliği var dedi. Ev soğuk olduğundan sık sık boğaz enf. Oluyordu. Eşimle konuştuk, x in kabul etmesi durumunda biz ona kışı atlatana kadar gidelim dedik. Nerden bileyim...Evi doğal gazlı, tek başına kalıyordu nihayetinde. Ders calışmasını da etkilemeyecektik. Farklı evde, aynı duzen , havalar ısınıncaya kadar dedik...

Eşim tvyi de goturelim, bilgisayarı da alalım şeklinde konuştu. BİRLİKTE KONUŞTUK. ORAYA GİDECEKTİK. Neyse eşyalarımızdan en elzem olanları aldık gittik. İlk gece surat 5 karış geldi. Konuşmuyor. Ben de yuk olmamak adına cırpınıyorum. Hoş bebeğimle ilgileniyor, yemek, temizlik yapabiliyordum. 2. Gece gelmedi eşim. Aradık ben eve gectim. Yağmur yağıyor gelmicem dedi. İstese servise kendini bıraktırabilirdi. O sırada bebeğim uyku teroru yaşamaya başladı. Huzursuzdum. Bişeyler ters gidiyor ama ne....3. Gece, 4. Gece gelmedi. Arıyorum tersliyor. Hakaret ediyor. Cok cok kotuyum.
5. Gece atladım taksiye gittim eve. Yatağımızın nevresimlerini değiştiriyordu evde. Gitmemle bana hakaret etmeye başlaması bir oldu. İzin gunlerini mesai arkadaşlarıyla gecirmeye başlamıştı. Neden gelmiyorsun dememe kalmadan, sen o...sun, bekar evine yerleştin. Sanki o evin kadını oldun, orası yuvanmış gibi davranmaya başladın. Ne boklar yiyorsun kimbilir dedi. Başımdan kaynar sular dokuluyor ama o bicim... Ertesi gun ısrar kıyamet, araya sevdiği bir arkadaşını koydum. Geldi, aldı bizi. X e karşı bi tavrı yok. Bana duşman. Konuşmuyor, hakaret ediyor. Kufur ediyor. Perişan oldum.

Gel zaman git zaman duzelir gibi oldu. X kardeşimle arama mesafe koydum. Allah şahit aklımdan, duşunduklerinin zerresi gecmedi. Vefa borcum olan kardeşten oteydi. 2. Bebegimiz oldu. Ama soğukluğu gecmedi. Sen yuvanı yıktın, benim icin değerin kalmadı. Sevmiyorum da demelere başladı. Boşanmaya da yanaşmıyordu.

Kardeşi ileri derecede şizofren, annesinin psikolojisi bozuk, baba tarafında şizofren tanıları konan biriydi eşim.

Gunumuze gelirsek, Kendi işini kurdu. Benden iyice koptu, soğudu, yataklar ayrılalı 1 yılı gecti. Nadiren iyi gibi bazen berbat devam ediyoruz. Bu surecte annesiyle kardeşiyle cok yakınlaştı. Kvnin evi cok pis, aylarca yıkanmayan,temizlik asla yapılmayan, altına ciş kacıran ve surekli pis kokan hayat duzenine rağmen, o evden cıkmaz olmuştu. Nereye gideceğini, ne yapacağını, ne kazanacağını annesi benden daha iyi bilir olmuştu. Sorularıma sanane diye cevaplar verir oldu. Kardeşini işe goturmeye başlamıştı, gece 3 te işten gelip onune sofraları kurdum, cay kahvelerini eksik etmedim. 2 kucuk cocuğa rağmen. Banyosu icin temiz havlular, eşimin temiz kıyafetlerini eksik etmedim. Ama normal değildi. Nişanlıyken bana saldırmıştı. Şimdi 2 cocuğum olduğundan korkuyordum. Saldırganlaşabilir diye. Annesi mahkemeye verdi kaynımı ona saldırdığı icin. Eşimden tek ricam, onu evine gotur. 3 sokak otede oturuyorlar. Nolur dedim, yesin, icsin, duşunu alsın ama yatmaya evine gotur kalmasın dedim. Bu arada arkadasından banyo temizliyordum. Kokuyordu , şampuansız yıkandığından, gece 2 3 4 farketmiyor temizliyordum banyoyu. Eşim ısrarla yatak ac burda kalcak diye diretiyor. Cıldırma noktasına geldim artık. Gozum karardı, actım ağzımı yumdum gozumu. Eşim bir hışım cıktı, aldı goturdu kardeşini eve. Donduğunde bi ton hakaret yine, o senden akıllı sen delisin. Şoylesin boylesin. Dua et cocuklara, ispatlayamadım zaten ıspatlasam 1 dk durmam zaten vs vs. Cok kotuyuz. Soğuk , mesafeli, ilgisiz, umursamaz. 2 konuyu birleştirdi duşman oldu bana.

Ailem asla arkamda durmuyor, eve sığdıramıyorlar. Gidecek yerim yok, kalsam canım yanıyor. Mesleğim yok, cocuklarım kucuk, calışamıyorum.
Kızlar yardım edin, kuruntu yapmadan mukemmel bir insandı. İlk hamileliğim cok iyi gecmişti. Maddi olarak benden bişey esirgemez, maaşını bana verir. Ben evi cekip ceviririm. Benden harclık alır. Gece kac olursa olsun, canım sıkkın desem cıkarır. İstediklerimi yapmaya calışır. Evde tadilat tamirat işlerine bayılır. Cocuklarına duşkun. Kalbim der onlara. Ama Bana karşı kini hep diri. Gecmiyor, ilgim varmış xe.. oluyorum artık.