1.Bir kutulu tasarımlar: Bu tasarım tipinde aracın onunde veya arkasında belirgin cıkıntılar bulunmaz. Minibusler, otobusler, tek hacimli araclar ve bazı kucuk A sınıfı otomobiller bir kutulu tasarıma sahiptir. Bir kutulu tasarımın amacı aracın dış ebatlarını buyutmeden olabildiğince fazla ic mekan genişliği elde etmektir. Aerodinamik acıdan başarısız olduğu icin performanslı araclarda bu tasarım tarzı tercih edilmez. Onde cıkıntı olmadığı icin guvenlik acısından da cok başarılı değildir.

2.İki kutulu tasarımlar: Bu tasarım tarzında arabanın on tarafında motor ve diğer bileşenler icin bir cıkıntı bulunur. Bu cıkıntı arabanın asıl govdesini oluşturan ilk kutudan ayrılan ikinci kutudur. İki kutulu tasarım hatchback ve station wagon tipi arabalar ile arazi araclarında kullanılır. Arabanın on tarafındaki motor cıkıntısı aracın dış boyutunu buyutse de guvenlik acısından cok avantajlıdır. Ayrıca, iki kutulu tasarıma sahip otomobiller hem aerodinamiktir, hem de geniş motor bolumu sayesinde daha buyuk motorları taşıyabilirler.



3.Uc kutulu tasarımlar: Bu tasarım tipinde arabanın onunde motor icin, arkasında da bagaj icin ayrı cıkıntılar bulunur. Sedan govdeli arabalar uc kutulu tasarıma sahiptir. Otomobilin ağırlık dağılımı bakımından en avantajlı tasarım tarzı budur. Ayrıca, bagaj bolumu yolcu bolumunden tamamen ayrıldığı icin suruş sırasındaki gurultu seviyesi de diğer tasarımlara gore daha azdır.


Bu temel girişten sonra otomobil kasalarını daha spesifik olarak inceleyebiliriz. En sık kullanılan kasa tipleri sedan, stationwagon ve hatchback şeklinde tanımlanır. Aslında, diğer tum kasa tipleri de bir şekilde bunlardan turetilmiştir. Mesela notchback kasa tipi sedan ile hatchback kasaların melezidir, coupe kasalar da sedan'ın tek kapılı halidir.


1.Sedan: Ozellikle ulkemizde en fazla rastlanan otomobil kasasıdır. İnsanların kafasında otomobil dendiğinde sedan şekli oluşur. Uc kutulu tasarıma sahiptir, onde ve arkada cıkıntıları vardır. Genelde onde motor, arkada da bagaj bolmesi bulunur. Kutu etkisi sayesinde burulma direnci yuksektir.


2.Hatchback: Bu tip otomobillerin bagaj bolumu ayrı bir kısım değildir, arabanın yolcu bolumune entegre edilmiştir. Bu yuzden iki kutulu tasarıma sahiptirler. Bagaj kapağı arka camla birlikte yukarı doğru acılır. Bagaj kapağı da aslında arabanın icine acılan bir kapı sayıldığı icin hatchback otomobiller 5 kapılı veya 3 kapılı şeklinde de tanımlanırlar. Sedan otomobillere gore daha sportif gorunumludurler, ama burulma direnci konusunda daha sıkıntılıdırlar. Bu sıkıntı elbette cozulebilir, ama bu cozumler de arabayı ağırlaştırır. Hatchback otomobillerin bagajı dardır, ama yukleme aralığı geniştir.


3.Station Wagon: Ozellikle Avrupa piyasasında cok populer olan station wagon otomobiller aslında hatchback'in uzatılmış haline benzer. Arkadaki geniş ve yuksek bagaj sebebiyle govdeleri uzundur. Binek otomobili sınıfında govde buyukluğune oranla en fazla bagaj hacmi sağlayan kasa tipi budur. İki kutulu tasarıma sahiptir. Pek sportif değildir, ama fonksiyonelliği icin tercih edilir. Kuzey Amerika pazarında "estate" olarak gecer.

4.Notchback: Sedan ile hatchback kırması gibi gorunen bu arabaların bagaj cıkıntısı kısadır. Sedan'a gore daha sportif gorunurler, ama bagaj hacimleri biraz daha kucuktur. Otomobil ureticileri bir arabanın hem sedan, hem de hatchback versiyonlarını uretmeyi tercih ettikleri icin notchback arada kaynar, fazla tercih edilmez. Tek kapılı notchback arabalar da vardır, ama bunlar genelde coupe olarak da tanımlanırlar.