Herkese merhaba ; eşim Avrupa vatandaşı ve biz benim vatandaşlık işlemlerim icin bir kişiyle anlaştık. Aynı zamanda tanidigimizin bir tanıdığı.

Konuşmaya gore x ulkesine eşimin vatandaşlığı evlilikten dolayı başvurucaktik. Birr kanun cıktığı; (nufus arttırma) bu sebeple evlilik ddolayisiyla vatandaşlık almayada etki ettigini (kanun acığı yarattığı icin) ,vatandaşlığın bu şekilde daha kısa surede hal edileceğini; ancak maaliyeti diğer takip işleri ve burolarda gore pahalı olacağını soyledi. Bizde hersekilde işlemlere başvurulacağı ; eğer dediği kanun gecerli olmasa da işlem yapılacağını bildiğimizden bu kiseye verdik. Eşim yurtdışında calıştığı icin farklı ulkede . Oraya yerlisicez. Ancak vatandaşlık islemlerim hal olmasi lazım. Yani sonucta birine verilecek ; ya dediği gibi erken olur yada 3 senelik surec beklenir diye verdik. Bizde iki kişi uzerine vekalet cıkarttık. Vekalette hemen hemen tum yetkileri verdik. Şirket acma ve borsa oynama , cek işlemleri yapma dışında. Anlaştığı Mebla 1200 euro idi. Yollandı .

Ve bu paranın dışında bir masraf cıkmayacagini soyledi. Ancak daha sonra 341 Euro daha istedi. Şimdide 250 euro istedi . Evrakların hazır olduğunu apostillerinin yapıldığını . Cebinde apostillerinin parası olmadığı icin bizden istediğini soyledi. Bizde durumunu duzeltene kadar bekliyecegimizi soyledik. Surecin 3-4 ayda halolacagini soylemişti . Şuan da 8. aydayiz. watsup konuşmaları dışında elimizde bir protokol veya anlaşma yok. D vize de buna dahildi. Ancak kişi şimdide d vizeyi kendimizin cıkarması gerektiğini. Apostillerinin hazır olduğunu , apostillerinin ucretleri verildikten sonra d vizeyi cıkartıp , pasaportumu alabileceğini bildirdi. Teyit ettik x ulkesinin vatandaşlığı ve pasaportunu almis olucak demi dedik. Aynen dedi.

Bu sebeple de en son konuşmada teyit ve kanıt olması icin bilgileri yazdım. Bu şekilde anlaştık dogrumu icerisinde bunlar vardı dogrumu. Hepsini onayladı ve yapılan işlemlerin belgelerin fotoğraflarını istedim. Ancak gelen belgeler gonderdiğimiz apostillerinin nufus kağıdının tercume kağıdı dışında dili bilmediğimizi bildiği icin; birde garip bazı kağıtlar. O kağıtların 3'ude vatandaşlık işlemi ile ilgili değil. Elektrik kontratı ve işlemler ile ilgili bir kağıt??.

Sormak istediğim; olay gercekten bir dolandırıcılık olayı ise eşimin vatandaşı olduğu x ulkesine şuanda gidebilir. Gidip kişiyle goruşup bir protokol imzalaması gerekir mi? Ulkede takipcilik denen bir iş dalı var. Yani boyle işlemleri kişi vekalet ile sizin adınıza yurutuyor. Daha once evlilik bildirimi icin başka bir takipci ye işlem yaptigimixda da bir anlaşma sozleşme yyapmadigimiz icin ve takipciler boyle bir sozleşme genelde yapmadigini bildiğimiz icin ; elimizde kontrat veya protokol yok. . Onunda gectim giden paralar ve zaman da cabası. Cunku başladınız işlemler muallakta ; başlamasıyla orneğin 3 sene ise oturum ve bekleme suresi ; şuanda 8 ay kayıp. O yuzden buraya actım konuyu actım.
Umarım doğru yerdir. Lutfen avukat arkadaşlar yardımcı olabilir mi??? Duzenlendi