Ben mi fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum. Belki de coktan acık acık konuşmalıydım, kendimi uzup sıkacağıma... Ama nasıl yapmalıyım bilemedim. Kırmadan kibar bir dille nasıl anlatılır karar veremedim. (Bunları iyice uykum kacmasın diye tek gozum acık şekilde yazıyorum bu arada.)

Konu kayınvalidem ve emrivaki hareketleri... Dun akşam vakti kayınvalidem aradı ve her zaman yaptığı gibi “Yarın sizin o tarafta bir doktor randevum var. Sonrasında da size geleceğim. “ dedi. Dr randevularının coğunu hep bizim eve yakın hastanelerden alır ve her seferinde bize gelme isteğini son anda ve bana uygun olup olmadığımı sormadan emrivaki bir şekilde bildirir. Onceden daha da beterdi. Geleceği gun bildirirdi, bugun sana geleceğim diyerek. Bir şekilde uygun olmadığımı belirterek durumu bu seviyeye getirebildim zaman icinde. Ama daha iyi hale getiremiyorum. Tek istediğim birkac gun oncesinden hastane randevusunu soyleyip “Uygunsan sana da uğramak istiyorum hastaneden sonra.” Demesi. Cok şey mi istiyorum yahu? Konuyu eşimle de konuştum birkac defa, o da hakveriyor bana. Hatta ne yapabilirim dediğimde bana yol da gosterdi zamanında. İşte o gun değil de şu gun musait olduğunu soyle ve gununu değiştir ya da dışarda goruşmeye cevir. Zamanla anlayacaktır dedi. Ben de bunların hepsini yaptım. Ama maalesef anlamadı zaman icersinde... Akşam da boşta bulunup gelebileceğini soyledim. Ama uygun falan değilim aslında. Ne ev uygun buna ne de ben uygunum mental olarak. Kendimi uzup duracağıma ona yazıp soyleyeyim dedim. Ama olmuyor. Bir saattir yazıp ciziyorum ama yollayamadım yazdıklarımı.

Aslında yakınmak icin acmıştım konuyu. Biraz dırdır eder rahatlarım diyordum. Ama madem size konuyu actım yol yordam da isteyeyim. Ben şu şekilde bir şeyler yazdım. Ama uygun mudur karar veremedim. Siz ne diyorsunuz? Hem mevzuya hem de bu satırlara ne diyorsunuz yani? Hemen kopyalıyorum. Kısa gerci ama yılların sıkıntısını dillendiriyor.

“Merhaba anne, Cocuk uyutmadığı icin bu saatte yazıyorum.(Tabii tabii) Kusura bakmayın. Sizi kırmamak icin yarın gelin dedim ama aslında hic uygun değilim yarın. Biz haftaya bir gun ayarlayalım en iyisi. Bir de sizden bir ricam olacak. Gelmek istediğinizde bana bikac gun oncesinden haber verirseniz cok sevinirim. Her zaman uygun olmayabiliyorum cunku. “