Merhabalar hanımlar, cok sinirlerim bozuldu gercekten... Paylaşmak istedim sizinle fikirlerimi.
Belki bana sakinleşmenin yollarını bulursunuz, birazda akıl verirsiniz.

Bundan 2-3 ay once ev sahibimizin ablası (ust katımızda oturuyor) aramızda bir surtuşme gecmişti.
Genel anlamda mahalle tarafından mimlenmiş, lanet otesi insanlar.
İlk daireyi tuttuğumuzda bir tesisatcı cağırmıştık ve tesisatcı eşime "abi tutacak başka ev bulamadınız mı koca semtte?" demişti bizde şaşırdık.
Ve ustumuzde oturan insanların hakkında bir suru olumsuz yorumda bulundu.
Biz de uzulmuştuk, nasıl insanlar ile muhattap olacağız, bizi nasıl gunler bekliyor diye.
2016'dan beri bu daire de oturuyoruz.

Ev guzel, geniş ve en onemli ozelliği alt dairemiz boş.
Buna rağmen gercekten ısınan bir ev, o anlamda sorun yaşamıyoruz.
2 tane oğlum var, son zamanlarda iyice bir azmanlaştılar.
Ancak saat 21:30 - 22:00 arası uyku saatleri olduğundan o saatten sonra ses olmuyor evde.
Ben calıştığım icin zaten buyuk oğlum kreşe gidiyor.
08:00 - 17:00 arası sadece kucuk oğlum evde annem ilgileniyor ve cok gurultuleri olmuyor.
Tek gurultu olduğu zamanlar 17:00 - 22:00 arası bu da mutemadiyen suren bir gurultu değil.
Arada koşuşturma ve iki kardeş arası klasik cekişmeler.
Biri 2, diğeri 5 yaşında.

Sadede gelmek gerekirse, bir akşam ust kattakiler gurultuden şikayet edip eşimin ustune yuruduler resmen.
Eşim yapılı bir insan, ancak sakin bir yapıya sahip olduğundan sakinliğini ve efendiliğini bozmadı.
Eşimin tek dediği "ne yapmamı bekliyorsunuz biri 2 yaşında diğeri 5 yaşında zaten biz onların kasti bir şekilde gurultu yapmamaları icin uğraşıyoruz ancak sizin gonlunuz olsun diye cocuklarımın da ellerini kollarını bağlayarak oturtamam kusura bakmayın" dedi.

Biz onların cirkefliklerine karşı tek dediğimiz şey "taşınırız sorun değil" oldu.

Ev sahibini aradık (onlar ev sahibimiz değil, kardeşi ev sahibimiz ve onlar ve bizden başka kimse oturmuyor apartmanda, sadece 2 haneyiz yani).
Ev sahibi dedi "20 yaşında oğullarını terbiye etmemişler, 2 yaşında cocuktan terbiye mi bekliyorlar, boşverin. Bir daha aynı şekilde mevzu olursa ben gerekirse avukatımı da yonlendiririm size destek icin, hic sıkıntı yapmayın" dedi. "Taşınmayın" dedi bize.
Ancak bunların tacizleri bitmiyor.
Cocuklarımıza karşı bizim de psikolojimiz bozuldu resmen.
O yuzden biz herşeye rağmen taşınmaya karar verdik.
Kontratımız Temmuz - Ağustos ayında doluyor.

Diğer konum ise, zamanında bir tane bahce katı sıfır daire beğenmiştim.
Eşim ile taşınalım diye konuştuk, tum bu mevzular yaşanmadan evvel.
Tabii eşim ikna olupta daireyi gormeye bile gitmedi, o yuzden oyle kaldı o konu.

Dun akşam yakınımıda (2 blok otede) bir daire boşalmış tesadufen ilanlara bakarken gordum.
Eşime soyledim (hafta başında oluyor bu mevzu) ve eşim o kadar ağırkanlı ki.
Esnaf ile konuştu, telefonunu bıraktı vs. derken dun akşam sordum ne oldu o daire diye, olmadı dedi, tutulmuş malesef...

Bende hayırlısı dedim durmadım fazla ustunde.
Konuşurken bana demez mi, bizim ya bahce katı bir dairede ya da altı boş bir dairede oturmamız lazım.
Ustte oturanlar ekstrem insan farkındayım ama yine de bizim sorun yaşamamamız icin alt dairemizin boş olması daha mantıklı dedi...
Bende sinirlendim haliyle "dalga mı geciyorsun sen benimle" diye sordum.
Gayet hic birşey yokmuş gibi "neden seninle dalga geceyim" dedi bana.

Dedim gram kadar bir gun sozumu dinlesen şaşırıcam.
Zamanında sana sıfır daire gosterdim, bahcesi geniş, guneş alan bir evdi.
Kabul etmedin, neymiş bahce katıymış diye, şimdi sen bana gelip bunu mu soyluyorsun?
Bir de salak gibi onca acıklama ve iknaya uğraştım, cocuklardan dolayı bahce katının rahat olacağından bahsettim.
Hadi onu gectim, oturduğum daireden hic bir eksiği yoktu, bahce olarak fazlası vardı ve gercekten cok beğenmiştim o daireyi.
Hem şu an verdiğimiz kiradan da duşuktu ucreti.

Kendi kendime sinirlendim durdum kendisine dır dır yapmadım.
Sabahta surat asmadım, uzatmadım kısaca.
Ama hala kendi kendime sinirleniyorum.
Aptal yerine konulmuş gibi hissediyorum kendimi.
Giden fırsatlara mı yanayım, bir daha oyle daire bulmamızın zor olacağına mı?