Merhabalar.
Babama akciğer kanseri tanısı konulmuştu. Şu an hastanede tedavisi devam ediyor. Bende 657 ye tabi olduğum icin bu sıkıntılı donemde 3 aylık refakat izni aldım. Bende sağlık personeliyim bu arada. Şoyle ki benim bağlı bulunduğum idari birim aldığım raporda isim ve tc kimlik numaramın bulunması gerektiğini soyluyor fakat araştırdığımda mevzuatta boyle bir şey Yok. Yasaları da bu anlamda cok iyi takip ediyorum. Ve hastanenin sağlık kurulu da boyle bir şeyin mumkun olmadığını raporun duzenlenemediğini soyluyor. Ama bizim kurum bu şekilden isim soy isim ve TC olan refakat izni ornekleri olduğunu boyle teslim aldıklarını soyluyor.
Yasada belirtilen tedavisinin uzun sureceği , hayati risk taşıdığı ve yakın bakım gerektirdiği, refakat edilmediği takdirde hayati risk taşıdığı belirtiliyor.
Sadece kızının ibaresi var kimliğim Yok. Ama aynı kurumum benden vukuatlı nufus kayıt orneği ve dilekce de istiyor. Yasal olarak kurum ve iş veren insiyatifinde değil kabul etmek zorunda, sağlık kurulunun onay verdiği raporu reddetmek yasal değil, idari olarak itiraz edebilir ben mahkemeye taşıyabilirsiniz konuyu diyor. Bende boyle zor bi donemde bu şekilde itirazlarla uğraşmak İstemiyorum cunku cok yoruldum artık. Bu konuyu yaşayan başına gelen var mı?
Refakatci izni proseduru
Kadınca0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Refakatci izni proseduru