Değerli kk uyeleri,sizlere danışmak istediğim bir derdim var.
Ben 32 yaşındayım. Yeni anne oldum 2.5 aylık bir oğlum var. Ailemden uzakta farklı bir şehirdeyim. Benim bir tanecik kız kardeşim var. O da yeni anne oldu. Oğlu 5 gunluk. Kardeşim 24 yaşında. Ailemle aynı şehirde ve yakınlar. Ben doğum yapınca annem 2 hafta kadar kaldı. Zaten baştan beri bebeğime tek bakmak istiyordum. Acemiyim ama yaşımın verdiği olgunluk ve kendi mizacım boyle olmasını daha iyi gosterdi bana. Kız kardeşimse hamileyken bile cok korkuyordu 'abla bebeği nasıl tutucam kucağımda ya canını acıtırsam' gibi tatlı endişeleri vardı.
Sorun ise dun akşam yaşandı. Annem akşamları gidiyor ama kalmıyor. Kız kardeşimin yanında kv si kalıyor. Araları gayet iyi. Kardeşimde ondan cok memnun.
Annem dun akşam oraya gidince beni aradı. Ya bu bebek hep uyuyor,az emiyor,bezini az ıslatıyor doktora goturelim mi dedi. Bende sarılık kontrolu yapmasını soyledim cildinden. Yapmış sorun yokmuş. O zaman doyuyordur merak etme dedim. Ama benim oğlum hem cok uykusuz hem cok gazlı bir bebek olduğu icin annem ona gore yorumlar yapmış. Kardeşimin uzuleceğini tahmin ettim. Annem evine donunce aradım ve yaptığının yanlış olduğunu,loğusaya boyle davranmamak gerektiğini,bir sorun olsa bile bunu daha yumuşak ve olgun bir şekilde cozmek gerektiğini anlattım. Bana hak verdi.
Sonra kardeşim yazdı bana. O kadar uzulmuş ki. Ben yapamıyor muyum. Dikişlerim cok acıyor ama yine de emzirmeye uğraşıyorum. Annem yine de beğenmiyor. Her şeyde ablanın oğlu boyle değildi o daha iyidi diyor. Boyle anlattı bana. Bende ona annemin telaş yaptığını bir sorun olmadığını her bebeğin aynı olmayacağını anlattım. Sen cok iyi bir annesin sakın boyle şeylerden etkilenme ben annemi uyardım zaten dedim. Sonrasında anneme tekrar mesaj atıp kardeşimin ne kadar uzulduğunu anlattım. Bana hak verdi.
Ama ben bundan sonrasından endişeliyim. Annem bebekleri hep kıyaslarsa diye korkuyorum. Ben kendi adıma bunun ustesinden gelirim. Ama kardeşim hem kucuk hemde anneme cok duşkun. Her dediğinden cok etkileniyor. Bana bir akıl verin hanımlar. Nasıl bir yol izleyeyim de kardeşimin de annemin de kalbi kırılmasın. Ozellikle kardeşimin uzulmesini istemiyorum.