Merhaba Arkadaşlar;

bu aralar tavan yapmış uzuntumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sorunum eşimin suskun olması,konuşmaktan haz almaması ve tv aşığı olması.

Akşam işten gelir,hoşgeldin derim sarılırız opuşuruz,yemeğimizi yeriz soframızı toplarız

ben mutfağı temizlerken eşim oturma odasına gecer,cayı meyvesi cerezi ne varsa hazırlar iceri gotururum yanına otururum teşekkur eder susar ve onları yiyip icmeye başlar Tv izler.

Ben sohbet etmeye calışırım,konu acarım,Mactan bahsederim,siyasetten bahsederim sırf konuşsun diye...

Ama ki eşim kısa cumlelerle sohbeti başlamadan bitirir..Evet,hayır,bilmiyorum,tamam,oylemi,hı hı,

bunlar eşimin cok severek kullandığı kelimeler...

Gecen gun benim icin onemli olan birşeyi anlatırken yaklaşık 5 dakika konustuktan sonra eşimin beni

hiic dinlemediğini Tv'ye daldığını gordum...Oyleki ben susunca kafasını cevirip bana bakmadı bile.

Kalktım yanından gittim yarım saat sonra yanıma geldi,durumun farkında bile değil,hadi uyuyalım dedi.

Bende sinirlendim,duşuncelerimi soyledim bağırdım cağırdım...

Donup bana cevabı şu oldu ''otururken neden buna kızdığını soylemiyorsunda,tam uyumaya giderken soyluyorsun''.

Oysaki otururkende beni dinlemiyor... Herzaman uste cıkıyor,ya da cevap vermiyor.

Tamam geneldede cok konuşmayı sevmez ama insan eşiyle sohbet etmek istemez mi?

O boyle yapınca bende surekli dır dır eden kadın konumuna duşuyorum,bazen kendi sesimden rahatsız olduğum zamanlar oluyor.

Akşama kadar heyecanla bekliyorum onu,sonuc hic değişmiyor susuyoruz konuşmamız yemek yeme suresi kadar genelde...

Pek nadir konuşur,ondada hayrete duşerim nasıl konusuyor sohbet edıyor diye.

Kendimi değersiz ve yalnız hissetmeye başladım...Cokta uzuluyorum bu duruma.

Defalarca konuştum ama başarılı olamadım... 10 yıl sussak neden konuşmuyoruz demez.

Eşi aynı olan arkadaşlar var mı?Sizler neler yapıyorsunuz ya da ne onerirsiniz?

Onerilerinize,duşuncelerinize ihtiyacım var...Paylaşırsanız sevinirim.

Not: Lutfen kimse ikili tartışma yaratmaya musait yorum yapmasın...Kimseyle tartışmak istemiyorum.