Merhaba kk,

Eski konularımdan da bilen bilir beni hayatı berbat gecmiş bir Oğretmenim. Hep fedakarlık adı altında zulumlerden kacıp ,(şiddet , kufur, aşağılanma, calışmayan koca, ailesi ile mal varlıklarına rağmen evlilik boyu Aynı evde yaşama vb) baba evine sığınmış , defalarca boşanma davası acıp geri donmuş, aslında sindirilmiş, oz guveni zedelenmiş , cesareti olmayan , ama guclu gorunen bir kadındım. Evet evet ben real. Baş belanız belki de ...

Konuyu anlatmama gerek yok aslında aynı teraneler, hep oyle idi. Ben evladım baba evinde buyusun istedikce battım , gururumu onurumu ayaklar altına aldım. İcimdeki ezilmişlik iş , arkadaş ve cok yaşamıma farklı yonlerde yansıdı . Be in hep başkalarını sucladım , bazen ailemi , bazen de eş kişisini, bazen arkadaşları , bazen iş yerindekileri vs.

Evet asıl suclu allahsız ( gercekten ateist ama bunu ancak ifade ediyor) eş ve babası idi. Allahtan korkusu olmayandan korkun sozu boşa değilmiş, zira merhamet olmuyor cidden.

Cok imtihanlardan gectim. Ama asıl sucluyu coğu zaman sizin ve dostlarımın sayesinde buldum. Benim suclu ben , real ... zira totom yemeliydi ve gururunu ayak altına alacağıma başımı dik tutup yapmam gereken zorluğa atılmalı idim.

Şimdi once kendimi affederek , sonra yeni ve sıfırdan bir ben yaratarak bir hayat kurma yolundayım. Hala bitmeyen ama az olan borcum var. Cozumsuz değil ama.

Sorum şu size . Bir İstanbul bir de şu anki yerde yaşama durumum var İstanbul olursa her anlamda guclu bir dostumun referans desteği ile iyi bir maaşım olacak . Oğluma şartlarım daha uyacak ama tek başıma sorumluluk almış olacağım kimsem olmayacak yanımda. Ailem artık manevi destekliyor beni, sadece sozumde durmamı istiyor ( daha once cok gidip geldim zira haklılar) fakat calışıyorlar, bir durum olsa aniden gelecek durum olmayabilir ama onlara fiziken yakın olurum.

Burada kalırsam daha duşuk maaş ayda her odeme faturalar dahil sonunda hesaba gore 650 tl para kalacak bize yavrumla . Mutfak masrafı sosyal masraf nasıl olur bilmiyorum . Ama babası okuldan alabilir , ben yokken o evinde sahip cıkabilir . Guvenli olur oğlum en azından. Nafaka vermem ama erzak okul , eğitim giyim masrafını karışlarım diyor. Ne kadar sure sozune guvenilir bilmiyorum. Okulu ve cevresi de değişmemiş olur . Ha bir de bulunduğum okul kolej. Guven de vermiyor . Bu gun başka yer ile goruştum . Orası olursa daha yuksek maaş olur bana . Muhtemelen . Bilemiyorum her şey muallak akıl verin ne olur sizce hangisi? Ki kimsenin sozune guvenerek hareket etme diyen dostlarıma da hak veriyor ve korkuyorum . Sizce?