Merhaba Hanımlar,
Gecen hafta carşamba gununden beri eşim ile tartışmalıyız , konuşmuyoruz.
Eşimden once başkası ile nişanlanıp kayınvalide travması gecirmiş biri olarak bazı şeylere sabrımı tukettim.
Şimdi ki eşim ve kayınvalidem iyidir , kotu insanlar diyemem fakat gel gelelim ki bir konumuz var onu aşamıyoruz. Cunku kucuk sinek mide bulandırırmış , benimde midem bulandı ve bende kustum.Tabi bu durumda sessiz dururlar mı ? Hayır! hopppp yapıştırdılar ''kotu gelin'' damgasını.
Kayınvalidem ile alt katta , ben ise ust katta oturuyorum. İlk evlendiğimiz aylarda evde ufak tefek tadilat işlerimiz vardı , ustalar gelip gidiyor , bizde calışıyoruz evde yokuz diye yedek anahtarı eşim kayınvalideme bıraktı. Aradan bir kac ay gecti , ev havanlasın diye cok az cam acıktı ve benim eve geliş saatlerimde yağmur bastırdı. Kayınvalide aradı beni , evine yağmur gircek cok yağıyor cıkıp kapatayım dedi , bende 'anne ben 5 dk evdeyim hic bişey olmaz gelince kapatırım dedim''. Neyse bu buna alınmış bir gun dolaylı yollardan laf sokmaya calıştı , ''valla anne ortada camaşırlarım vardı , ben dağınıklığımı kimse gorsun istemem , ben kendi anneme bile gostermem, ondan evime girmeni istemedim zaten 5 dk snra eve geldim dedim. Bunun uzerinden biraz zaman gecti , aile apartmanı diye kapı kitlemeye ihtiyac duymazdım , (eşim iki vardiya olunca sabah gidiyor gece eve geliyordu) bir gun eve geldim kapıyı actımm ben şok kapı 1 kat kilitlenmiş , duşun taşın kafayı yicem ben yapmadım eminim ama yine de kimseye iftira atmayım diyip kendimden şuphelendim. Gel zaman git zaman eşim iki vardiya oluğunda kapılarda ki kilitlerden evime girildiğini anladım. Evimde ne alınan birşey , ne de yeri değişen birşey vardı , bıraktığım gibiydi. Eşime konuyu actım annenden şupheleniyorum gizli gizli eve giriyor dedim, soylemeden yapcağını zandetmiyorum girse soyler dedi. Neyse kısa bir tartışma gecti , kapının ust anahtarlarını ver annende olmayacak sadece bizde olcak dedim. Bir cıkardı 2 tane ust anahtar 3.su nerde dedim , 2 tane vardı diyo , bende 3var biliyorum eksik dedim. Hayır yok falan filan dedi geciştirdi.
Gecen hafta kapıları altını ustunu 3 kez kilitledim, bir de ust anahtar deliğinin oynayan başlığını yan yatırdım , anahtar girmesi icin orayı duzlemesi gerek . Eve geldim gorduğumde anladım , duz olmuş anahtarı cevirdim 1 kilit var. Şartallerim attı kv. aradım ''anne sen mi girdin bugun eve ? dedim. Kem kum etti , ben girer miyim , size sormadan girmem ben , napcam vs... Aklına kotu bişey mi geldi? dedi. Ben kapıyı nasıl kitlediğimi biliyorum , bu kapı tek kat kitlenmiş dedim . Kapattık. Eşim gelince durumu izah ettim . Ben evimi , eşyalarımı kıskanmıyorum yada bişeyde alıyor demiyorum ama habersiz eve girilmesinden rahatsız oluyorum . Yeni evli sayılırız ic camaşırlarım , geceliklerim ortada oluyor bazen , yıkadığımda peteklerin ustlerine seriyorum , bazen yorgun oluyorum bulaşığımı yıkamıyorum . Hayır neden bunları gorsun ki? Eşim cık mık dedi tamam anahtarlarımı kaybetmiş gibi yapar alırım. Bakalım yarın annem ne diyecek kahvaltı da dedi. Konu acılırsa bilmiyormuş gibi yap şikayet etmiş gibi olmasın beni kotu edersin dedim. Benim saf tabi ki ertesi gun annesi konuyu acınca haberim var , birkactır boyle oluyor sen girdin sanmış demiş. Kv. yemin etmiş vs... bana anlattı bunu .
Bende yine sert ve dik konuşmadım. '' annen kızarım diye bana soylemeye cekindi keşke en azından sana doğruyu soyleseymiş , cok şaşkınım ama sen bana inanıyorsun benim icin onemli değil. Ben anne konusunda hassasımdır , anahtarları alırsın bu konu da burda kapanır dedim. AAA!!! olur mu iyilik ille yaklaşmak eşimde ''Ben annemin ciğerini bilirim , yapmadım diyorsa yapmaz. Hem yemin etti dedi'' Bende cıldırdım oyle diyince burda bir yalan bir de doğru var , annenin icini bliyorsan bu durumda ben yalancıyım dedim. 1 yıldır takipteyim hemen bende iftira atmak gibi olmasın diye bekledim , takip ettim dedim. Durup dururken bunu soyleyecek biri de değilim dedim. Sen de beni cok şaşırttın , benimde sana bir guvenim yok artık , hic birinize guvenmiyorum, bundan snra benden maddi olarak birşey bekleme tazminatımı vermeyeceğim, borcunuzu kendiniz odeyin dedim. Tabii erkeklere bir ana bir de para muhabbeti yapınca cok zorlarına gidiyor. Kendi duğunumuzu kendimiz yaptık , evlendiğimiz gunden beri borc oduyoruz. Ben buna sıkılmıyorum , bilerek ve kabul ederek gelin geldim. Kendisi hep calıştığı para ile 2 kat daire yapmış , ama bizim oturcağımız daire kaba inşaat halindeydi, kredi cektik herşeyi o şekilde karşıladık , ailesi en azından takılarını yapayım dahi demedi. 2 bileziği eşim zar zor yaptı sozde cocuk 5 tane bilezik yaparım demişti ama inanki takıda parada gozum olmadı ailemde hic bu mevzulara girmedi. Gorumcemin bileziklerini emanet alıp milletin konuşturmamak icin 5 taneymiş gibi gosterdiler. Evlendikten snra oğrendim ki , cocuğu o kadar bişeyler yapıcam diye didinirken 3 tane bileziği varmış ve saklamış cocuklarından , erkekler saftır anlamaz oyle şeylerden tabi , eşim hep beraber kahvaltı yaparken gorumceme annemin 3 bileziği varmış dedi. Der demez kv. bir bozuldu gozleri yerinden cıktı ama ben yine laf etmedim. Kendimiz yaptık diye gururlandım . Sinir olunca tabii , maddi konuyu yuzune vurdum , (eski calıştığım yerdeki tazminatımı alıp borcumuz vardı ona verecektik) eee takılarım gitti bi o kadar annemin yaptırdıkları kaldı hatra diye, calışıyorum ev gecindiriyorum. Hayır ayrılsak ben dımdızlak ortada kalacağımı farkettim , ev tapusu yok, ortada takılarım yok, tazminatım yok. Bunlar habire tapu cıkartalım , elektrik su ayıralım vs...diye hep paralar eve kacmış...Doğalgaz doşetilirken bile nakit gerekiyordu , bileziğin brini bozalım annem sana yaptırcak dedi tamam demiştim bende... Kendi bilezikleri dursun kenarda, balboceği sermaye zaten...
Bir de 15 gun once duşuk yaptım , hic allahtan korkuları yok , erkeklerin hepsi mi aynı olur! Al birini vur otekine!!!
Cok uzun oldu kusura bakmayın cok dolmuş , yorum yapan , derdime derman olan herkesten allah razı olsun.
Ben annemin ciğerini bilirim!
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadınca
- Ben annemin ciğerini bilirim!