Annem şiddete meyilli bir kadin..
Cok fedakar iyi bir anne.bence iyi bir eş de olmaya calıştı.
Kucukken ailesinin ona yaptığı haksızlıklar,annesinin acimasizligi,annemin meslek sahibi olabilmek icin cabası..butun bunlar onu guclu, sert biri yapmış olmalı.Bize bu kadar iyi olabiliyor,anlayışlı olabiliyor,onu anlamaya calışıyorum .
Ama babama ve bana şiddeti bitmiyor.
Kucukluğumden beri belki zor bir cocuktum,belki babamdan cekti ,kayınvalidesi den,kendi annesinden..
Ama sonucta artık yıllar gecti.babam ona cok iyi davranıyor,asla şiddet gostermiyor.bize de iyi bir baba olmaya calışıyor annem gibi.
Ama gecinemiyorlar..annem cok zor bir insan..huysuz ve gecimsiz..onla asla konuşamaz,haksiz olduğunu anlatamazsiniz..
Babamı ve beni ediyor surekli.toplum icinde kucuk duşuruyor.rencide ediyor. Bilerek yapıyor bunu zevk alıyor sanki..
Babamda da hata var,anneme yalan soyluyor! Mesela annem bir kızdan rahatsız oluyor,babamı uyarıyor,babamın kotu birşey yapmadığını da soyluyor yine de dikkatli olmasını istiyor .ama babam dinlemiyor annemi.kiza iyilik yapıyor mesela .sonra da annem farkediyor bunu .babamı dovuyor.ona o kadar cok vuruyor ki bazı geceler aklıma geliyor yaşananlar ki artık hic uyuyamıyorum.ya babamı oldururse surekli yanlarına gidip yokluyorum.
Hep gecimsizlik var aralarında..babam boşanmak istiyor,benim hatrim icin boşanmiyor annemden..annem ise istemiyor boşanmayı..babamı doverek vazgecirmeye calışıyor..sonra barışiyorlar..ve iki gun sonra tekrar...babamı da anlıyorum..hatta bazı olaylarda babamı haksız buluyorum..ama onu belki daha cok seviyorum bilemiyorum,ona toleransım fazla..
Annem cok saygısız ve gecimsiz biri..kimseyle gecinemiyor..bana da huzur vermiyor..ama yine de cok seviyorum onu ..
Boşansinlar istemiyorum ama babamın hasta olmasından,işlerin daha da kotuye gitmesinden korkuyorum..