Merhaba Hanımlar

Başlıktan da anlaşılacağı uzere eşimin bitmek tukenmek bilmeyen bir motorsiklet sevdası var. 20 yaşından beri kullanıyor, iki yıl once ciddi bir kaza yaptı. Hastane ve evde devam eden tedaviyle 4 ayda normal hayatına donebildi. Bu kaza oncesinde de ufak tefek kazalar yaşamıştı. Son kazadan sonra ben bir daha kullanmaması yonunde cok tepki gosterdim. Motorda kazada perte cıktığı icin yeniden almadı bu surecte.

Ara ara arkadaşlarının motorlarını kullandığını biliyorum, Motorsiklet guruplari vardı onlarla yapılan faaliyetleri ozlediğini soyluyordu ama ben cok uzerinde durmadım, her seferinde aynı korkuyu tekrar yaşamak istemiyorum diye kapattım konuyu. Bu akşam eşim yeniden motorsiklet almak istediğini soyledi, cok ozlemiş kullanmayı arkadaşlarınınkini kullanmak yetmiyormuş, yeni bir model cıkmış onu gosteriyor bana ne kadar guzel değil mi diye. Bende benimle dalga mı geciyorsun diye cok tepki gosterdim, bu konuyu konuştuk almayacaktın, kullanmayacaktın diye soylendim durdum. Eşimde dikkatli kullanacağını belli saatlerde, zamanlarda motorla trafiğe cıkacağını soyledi, zaman icinde boyle olmayacağını biliyorum.

İstanbul'da yaşıyoruz, maalesef motorlar trafikte taşıt olarak gorulmuyor coğu arac kullananlar tarafından. Daha once bu kadar ciddiye bir kaza yaşamışken şimdi tekrar motor almak istemesi sorumsuzluk olarak geliyor bana. Ona gore de ben abartıyorum, yıllardır var olan tutkusuna engel oluyorum.

İki kucuk cocuğumuz var ve şuan hamileyim eşim her motorla evden cıktığında yaşayacağım stresi biliyorum. İlla almasına karşı cıkarsam almaz biliyorum, motor kullanmayı da cok seviyor bugun almak istediği motoru gosterirken ki hevesini, mutluluğunu gordum keşke başka birşey icin olsaydı bu hevesi de mudahale etmeseydim alsaydı dedim kendi kendime.

Karşı cıkmak da haksız mıyım? Bence değilim ama yine de fikirlerinizi almak istedim, insan eşinin karşısında bu kadar hevesle birşey istediğini gorunce de tereddut ediyor, ona haksızlık mı ediyorum diye.