Herkese merhaba, erkek arkadaşımla başka bir ulkeye taşınmayı planlıyoruz (şu anda da yurtdışında yaşıyoruz, ulke değiştireceğiz) ve ortak vize işlemleri yapabilmek icin evlenmeye karar verdik. Ben duğun istemediğim icin konsoloslukta bir nikah yeterli olur, sadece ailelerimiz gelir demiştik. Tek bir sorun cıktı : Babam

Babam aslında bizi hic geleneklere bağlı yetiştirmedi ama evlilik kararımın cok erken olduğunu duşunduğu icin işi biraz yokuşa suruyor. Tutturdu damat gelsin benden kızı istesin, bir kere gorduğum adam mı kızımla evlenecek diyor. Gelsin birkac gun iyice vakit gecireyim sonra istesin diyor. Bu konuda hak veriyorum ona ama biz Turkiye' den cok uzaktayız ve gidip - gelmek hem maddi hem manevi cok zor. Yine de babamı ikna edemedik.

Annem bile şaşırdı 30 senelik kocamı ben hic boyle gormedim diyor.
Sormak istediğim daha once bu durumu yaşayan oldu mu? Surec nasıl ilerledi? Eş adayına kız istemeyi nasıl anlatıp, yaptırdınız?

)) Ailesi geldi mi?
Sevgilim tam bir Turkiye aşığı ama kız isteme konseptini biraz garip buldu. Hani biz karar verdik, baban hayır derse evlenmeyecek miyiz diyor. Bugun durup dururken şimdi senin benim evlenme teklifimi kabul ettiğini oğrenirse baban once ondan izin istemedim diye bana kızar mı dedi. Kıyamam, kafası karıştı, biraz da babamdan cekindi sanırım boyle bir cıkış beklemiyordu

Gitmişken Turkiye' de mi nikah yapalım dedim ama zamanımız cok kısıtlı surec nasıl oluyor bilmiyorum. Babamı ikna etmeye calışıyorum biz gelmeyelim, burada halledelim nikahı siz gelin diye ama şu ana kadar vazgeciremedim.
Tecrubesi, onerisi olan varsa sevinirim.