Herkese iyi akşamlar. Benim derdim eşimin musrifliği ve duşunmeden para harcaması. Daha ilkokuldan itibaren ailesi para konusunda cok rahat davranmış. Herhangi bir limiti olmamış. Anne baba maaşlarını bir cekmeceye koyarmış 2 cocuk da ihtiyac duydukca gidip cekmeceden alırmış.

Eşimle 12 senelik evliyiz ve hala para konusunda aynı rahat davranışları sergiliyor. Bu arada maddi herhangi bir sıkıntımız yok ancak alışveriş esnasında alacağım urunler bu kadar eder mi diye sorgulama yapmayı bir turlu oğrenemedi maalesef.

Mesela iki gun once yaşadığımız bir orneği anlatayım. Eşim tenis oynar ama bu 10 gunde 15 gunde bir mac şeklindedir. Haftasonu tenis ayakkabısına ihtiyacım var dedi. Yanına bir şort ve bir tenis cantası da almış 1.300 tl. 10-15 gunde yapılan bir aktivitede normal şort, canta kullansa da olur bence.

Bu kadar duşuncesizce para harcaması beni rahatsız ediyor. Gercekten ihtiyacı olsa ve daha sık kullanacağı birşey olsa tepki vermezdim. Ama faturayı gorunce suratım duştu ve eşim bu tutuma bozuldu. 2 gundur mesafeliyiz. Lutfen haksızmıyım yorumlar mısınız?