Merhaba kk uyeleri,
Kafam bir konuda cok karışık ve size danışmak istiyorum. Kızım 2 bucuk yaşında 6 aydır kreşe gidiyor. Kreşe başladığında sınıf mevcutları 13-14'tu. Kızım gayet severek gidiyordu. Sonra zamanla yeni cocuklar geldi şu an 18 kişiler, 20 kişi olacaklar yakında. Maksimum sınır da 20'ymiş zaten. Bir oğretmen bir yardımcı ablaları var. Bir tane daha oğretmenleri var ama doğum iznindeymiş onumuzdeki ay başlayacakmış. Bu aralar kızım kreşe gitmek istemiyor. Tırnaklarını yiyor. Sanki sınıf kalabalıklaştıkca ilgi azaldı gibi hissediyorum ve icime hic sinmiyor.
Mesela bugun ben kızımı bırakırken ne olduğunu goremediğim bir sebepten ağlamaya başladı. Olay benden uzakta gecti. O yuzden sadece izleyebildim mudahale edemedim. Sanırım ya bir cocuk carptı ya da başka bir şey bilemiyorum. Oğretmeni de hic sormadan direk aldı kucağına sınıfa cıkarttı. Gerisini goremedim ama neden ağlıyorsun noldu tarzı bir konuşma gecmedi benim gorduğum kadarıyla. Diğer oğrenciler de geldiği icin bir an once bırakıp diğerlerini almaya gelmek istedi sanırım oğretmeni. Dolayısıyla kalabalıktan dolayı ilgisizlikten şupheleniyorum. Ama tam alışmışken de kreş değiştirmek ne kadar mantıklı onu da bilemiyorum. Ayrıca yeni oğrendiğim bir bilgi de 6 yaşına kadar cocuklarda oğle uykusuna devam ediliyormuş 1-1bucuk saat uyku saatleri oluyormuş. 4 yaşından sonra uyku saatinin olması ne kadar doğru ya da diğer kreşler nasıl bana bir fikir verir misiniz? Sizce kreş değişikliğine gitmeli miyim?