Arkadaşlar bu konuda ciddi anlamda cok sıkıntılıyım. Biri benden borc istediğinde, parası olmadığında sen benim yerime ver ben sana veririm dediğinde veriyorum ancak coğu zaman o para gelmiyor. Şimdiye kadar bu şekilde en az 500 liram kalmıştır başkalarında. Sırf isteyemediğim icin. Başkalarından para veya borc isteyen biri olmadım. Bozuk param olmadığında benim yerime odeyen, bir şey alırken benim yerime kendi parasını veren herkese anında ya da ertesi gun vermezsem rahat edemem. Borclu kalmaktan unutmaktan cok korkarım. Ancak birkac ay once bir arkadaşın ev gormesine giderken o an yanımızda olmayan arkadaşımız benim yerime sen kat ne kadar katılıyorsanız ben sana sonra veririm dedi vermedi. İsteyemedim de. Yemek yedikten sonra parası bozuk olmadığı icin bana sen oder misin ben sana veririm deyip yine verilmediği oldu isteyemedim. Bugun de aynı yerde calıştığım başka bir arkadaşım borcunu odemeyi unutmuş o an sende var mı dedi ben de cuzdanı actım vardı verdim. Akşam cıkarken hatırlat bankamatikten cekip vereyim dedi. Birlikte cıktık cıkışta hatırlamadı bile. Aynı kişiler olsa tamam bir daha vermem diyeceğim ama farklı farklı bircok kişide bu şekilde param kaldı. Ne yapayım bilmiyorum. Utanıyorum da istemeye. Aynı ortamda olunca hemen hatırlayıp istemek de olmaz herhalde diye duşunuyorum. Ben boyle hatırlatmayınca da haftalar, aylar geciyor her turlu unutuyor o saatten sonra hic istememiyordum. Bana bir akıl verir misiniz? Yanlış anlaşılmadan, kırmadan, incitmeden nasıl isteyebilirim borc verdiğim parayı?