"Matematik Oğretme" nin gayret , fedakarlık isteyen bir vazife olduğunu kabul etmeli ve her gun kendini yenileyerek oğrencilere "Daha ne verebilirim ?" duşuncesi icinde olmalısınız.

Bazı oğrencilerin matematiği "ocu" gibi gorduğunu ve ya sevmediğini kabul etmeli ve olabildiğince anlayışlı, şefkatli yaklaşmalısınız.

Oğrencilerinizin sizin nezdinizdeki değerlerinin matematik dersindeki başarılarıyla ilgili olmadığını hissettirmelisiniz.

Her bir oğrencinizin sorusuna saygı duymalısınız ki onlardan saygı gorebilesiniz.

Farklı şekillerde yaklaşarak " Anlamadım" ifadesini "Anladım" ifadesine donuşturmeye uğraşmalısınız.

Birbirinden farklı oğrenme kapasitesi ve yontemleri olan oğrencilere hitap edecek ders anlatma teknikleri geliştirmelisiniz.

Ozel calışmaya ihtiyacı olan oğrencileri belirleyip bunların takibini yapmalısınız.

Sınıfta "Anladınız mı?" diye sormak yerine, her bir oğrencinin ne bilip bilmediğini belirlemeye calışmalısınız. Ozellikle dersi bitirmeden once oğrencilerinize soracağınız guzel hazırlanmış bir kac soru ile o gunku dersinizin verimini olcme imkanınız olabilir.

Oğrencideki sorumluluk ve disiplin anlayışının gelişmesi oğretmenin davranışlarıyla bağlantılı olduğundan, oğrencilere gunluk odev verilmeli ve takibi yapılmalı, ayrıca surpriz sınavlar yapılarak oğrencinin derse her zaman hazırlıklı gelmesi sağlanmalı

Oğrencilere donem odevi olarak "son 10 yılın oss soruları ve cozumleri" gibi araştırma ve duşunmeye yonelik olmayan odevler vermek yerine onların duşunme yeteneklerini geliştirecek ve matematiğe karşı tavırlarını kokten etkileyecek odev konuları belirleyip bunlar uzerinde calışmalarını sağlamalı, ve onların kapasitelerinin usutunde ve ya altında odev verilmemeli. Grup calışması yapabilecekleri odevler vererek takım ruhu oluşmasını sağlamalı.



GoogLede bir konuyLa iLgiLi arama yaparken bunu gordum. DeğerLi oğretmenLerimLe payLaşmak istedim...
__________________