Arkadaşlar 3 senelik bir ilişkim var. 25 yaşındayız. Muhendisim. Erkek arkadaşım ilk bolumunden ayrıldı sonradan sağlık bolumune girdi bu sene yeni bitiriyor. İlac mumessili olqrka bi şirkette yeni başladı. Ailelerimiz anlaşamıyor, yani ilk başta işi gucu yok diye laf ediyordu ailem, bende cok calışkan olduğunu cabaladığını soyleyip yumuşatıyordum onları. Gercekten de oyle bir insan ne kadar sevilir, ne kadar değer verilir onun orneğiyim. Benim icin sanırım yapamayacağı hicbir şey yok, ayaklarımın altını opecek kadar cok seviyor beni. Cok cabalıyor her dediğimi yapmaya calışıyor emek veriyor. Tabi bunlar karşılıklı aynı şeyleri ben de yapıyorum. İlk gunden ailelerimiz biliyordu ve surekli herkes bi şey diyor, ister istemez etkileniyoruz. Once babamla tanıştı lar gecen sene babam olmaz ben istemiyorum dedi bana. Annem yumuşattı bi sure cocuklar birbirini seviyor cabalayıp iyi yerlere gelirler zaman verelim diye yumuşattı. Bu hafta ise annelerimiz tanıştı, annem bizden cok farklı bir aile dedi, hicbir şekilde uyuşmuyoruz, senin yapabileceğin bir aile yapısı yok dedi yine de kendin duşun kendin bilirsin dedi. Cocuğun annesi şoyle demiş, bize gelin gelen kız kapanır VS gibi şeyler soylemiş. Bizimkiler de ancak Allah icin olur boyle şeyler dayatmayla olmaz diyip gerilmiş ortalık. Evet benim fikrimde oyle daha once de soyledim bi gun icimden gelirse kapanırım oyle bir ihtimal var, ama şuan oyle bir duşuncem yok oyle bir dayatmaya da saygı gostermem diye belirttim erkek arkadaşıma. Erkek arkadaşımın oyle dayatma gibi huyları yok, ailesi muhafazakar ama o değil. Acıkcası benim ailem de muhafazakar değil, onun ailesi de ust duzeyde muhafazakar. Biz erkek arkadaşımla anlaşıyoruz bizim fikirlerimiz bir 3 sene de az cok oğrendik birbirimizi. Bana ters gelen bir duşuncesi olmadı. Ama bu kapanma meselesi yuzunden ikimizinde psikolojisi bozuldu, o da diyor ki dediğin doğru kimse icin yapma bunu ne benim icin ne başkası icin kapanma diyor. Ama bi taraftan da ailem cok uzuluyor oyle olması gerektiğini duşunuyorlar ve bir turlu bizi anlamıyorlar diyor. Ailemin bana iyilikten başka bi zararı gelmedi bugune kadar nasıl şimdi karşıma alıp uzeyim diyor. Sen de elinden geleni yaptın seni de bırakamıyorum diyor. Ailesi gercekten iyi ben de tanıştım kendi hallerinde iyi niyetli temiz bir aile. Ama ben de muhafazakar olmayan bir ailede yetiştim gelenek goreneklerimiz cok farklı. Herkes bir şey soyluyor ve artık daraldık. Biri memur ol diyo biri kapan diyor biri şurda oturun diyor biri şoyle yapın diyor. O kadar darladılar ki bizi psikoloji adına bir şey kalmadı cok yıprandık. Oylece bekliyoruz ne yapacağımızı bilmeden. Cok caresizim hissediyorum kendimi