Iyi geceler arkadaşlar,
Esimin calistigi işyeri kapanıyor(muhendislik firması) Iki patron var,biri esimin uzaktan akrabasi ve izmirde baska bir firmaya ikinci bir ortak olacak. O esime aylardir 'Ben seni bırakmam,eşin de isterse siz de gelin.Maas burada dusuk ama seninki istanbuldakinden dusuk olmaz.Kiranizi da ben karşılayacagim' gibi bir teklif sunuyordu. Biz de seve seve gidecektik.
Ama şimdi diğer patronu da eşimle devam etmek istiyor 'Ben ne iş kurarsam kurayim sen ikinci adam olacaksın' diyormuş yalnız sorun şu ki ne iş yapacağı, nerede olacağı belirsiz. Esime Ingilterede giyim mağazası mi acsak,yurtdışında araştırıp tr de bir oyuncak mağazasının şubesini mi acsak, uretim firması mi kursak gibi kafasında netlestiremedigi,esime de arastirmasi icin hatırlatma yaptığı fikirleri var. Eşim bu ikinci adamı daha cok seviyor, onunla cok yukselebilir de, o batarsa batabilir de. Diğeri de akrabası,daha hırslı,daha cimri,dah ciddi işkolik biri...
Eşim o kadar arada ki sık sık bana soruyor,sohbet ederken gozleri doluyor,bu surecte vucudunda uyuşma,norolojik sorunlar rahatsızlıkları oldu, kac kez dr.gitti vb. Bu iş durumu resmen sağlığını bozdu,ikisinden birini nasıl sececeğim hangi is bizim icin daha hayirli diyor.
Ben onun kadar karamsar bakmıyorum,değişiklikler hep heyecanlandırır ve ne olursa olsun sonunun guzel olacağına inanırım. Konuştuğumuzda iyiki sen yanimdasin diyor konuyla alakali planlar yapip gulup sakalasiyoruz ama ise gidip gelince yine kotu goruyorum... Sizce bu surecte ne yapmalıyım, bir taraf bende de ağır basmıyor ona net bişey de diyemiyorum...
*Unutmadan,esimin yine ingiltere de dayıları yaşıyor.Sirketi kapanınca esime davetiye gonderip yanında calışmayı teklif ettiler,sonrasinda oturum izni alınıyormuş ama suresi belli degil, cıkar mi cıkmaz mi diye benim tereddutlerim var. Bu işler nasıl oluyor acaba bilenler yazabilir mi? (Lokantaları var)
** Konuyu actıktan sonra yorumları gorunce cevap yazmayıp sadece okuyacaktım ama soru geldiği icin az once yazmış bulundum. Arkadaşlar birincisi elbette halimize sukrediyorum,konum issizlik olmadigi icin ozur mu dileyim ne yapayim yani oyle yorumlar yapiyorsunuz ki.
Dert olan kısım birincisi sabit ve garanti iş mi sizce yoksa yukselme veya işsiz kalma macerası yani risk mi?
Ikinci dert,bizim biri okul cağına yaklasmis iki cocuğumuz var ve şehir değiştireceğiz belki ulke değiştireceğiz en kotu ihtimal ilce degisecegiz. Isı secerken takdir edersinizki muhit de onemli olacak.
Ucuncu dert vefa borcu. Ben olsam isten ayrılıyorum diye uzulmek yerine yenilikler oluyor diye sevinirim ama eşim iki tarafa da oyle yakın ki biri zaten akrabası,digeriyle kalirsa belki akrabalar arasında laf soz olacak. Ikinci kisiyi de abi gibi seviyor,o da esim gibi duygusal kafa yapıları benzer. Ikisi icin de eşim olmazsa elbette milyon tane eleman bulurlar kimse vazgecilmez degildir ama eşim sanki iş değil de bizzat onları sececekmiş gibi bir halde bırakılmış.
Kk konu acmak eskiden zor değildi ya. Insan derdini anlatıyor sonra da kendini savunmak zorunda bırakılıyor.Nryse yine de Iyiki varsiniz
Eşim,moral bozukluğundan hasta oldu
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadınca
- Eşim,moral bozukluğundan hasta oldu