Merhabalar. İlk olarak yabancıyım, ama eşim Turk olduğu icin sizden tavsiye almak istiyorum... (Umarım Turkcemi anlayabileceksiniz).

30 yaşındayım ve eşimle 5 yıl evliyiz. İkimiz calışıyoruz, cocuğumuz yok. Birbirimizi cok severek evlendik, hatta yabancı olduğum icin cok sıkıntı cektık. Eşimin zor maddi durumdan dolayı ve onun aile problemlerinden dolayı da zor zamandan gectik. Her evlilik gibi bazen kavga ediyoruz, maalesef bunlar bazen cok ciddi oluyor, ama her zaman barışıyoruz.

Benim icin evlilikte sevgi, saygı ve guven şart. Maalesef eşim bana hic guvenmez. İşten eve gelirken marketı uğrarsam ve ona marketen gitmeden once mesaj gondermezsem kavga cıkar. ‘Belki markete gittin belki başka yere gittin ’ diyor.

Benim işim bazen seyahat gerektiriyor ve eşim bundan cok rahatsız. İşimi bırakıcağımı soyledim, eşim karşı cıktı. Fakat her zaman seyahat kısa da olsa (or. sabahtan Istanbul ’dan Ankara ’ya cıkıp, 2 saatlık toplantıdan sonra hemen trene donerim) eşim rahatsız, bunu acık soylemezse de başka bir bahaneyle kavga cıkartıyor.

Surekli benim yalan soylediğimi duşunuyor. Ben de hic yanlış yapmadığım halde stres yaşıyorum, eşim bunu veya şunu yanlış anlar mı vb.
Burda cok yalnızım, neredeyse hic arkadaşım yok. Eşimin da arkadaşları yoktur, dışarı cıkmayi sevmiyor. Eşimin guveni yıkmak icin hic bir şey yapmadım. Kusursuz değilim tabi, ama durustluk benim icin cok onemli.

Gecen hafta benim yeni bebeği olan tek arkadaşıma gittim. Eşim bunu biliyordu ve rahatsız olmadığını soyledi. Giderken, ‘arkadaşıma geldim ’ diye mesaj attım. Fakat eşim, arkadaşımla kahvede goruşeceğim sandı (bunu konuşmadık ama benim icin cok belliydi, niye yeni anneyle kahveye cıkayım ki?). Cok kavga cıktı. Ona gore bu, benim yalancı olduğumu gostedi...

Gezmeyı ve yeni yerleri gormeyi seviyorum, eşim bundan da rahatsız (onsuz bir yere gitmek istemem tabi), bu beni heralde ona gore karaktersiz gosteriyor....

Genel olarak eşim, bana guvense ben ona karşı bu guveni kullanacağımı duşunmekte. ‘Yani sen bana evet arkadaşıma gittim diyeceksin ben sana şartsız inanacağim bu mu guven ’ şeklinde ifadeleri kullanıyor. Ben de paranoik oldum. Nereye gidersem resim cekıyorum (kanıt olsun diye). İşimi doğru duzgun yapamıyorum. Birkac hafta guzel evliliğimiz var sonra yine kocaman kavga.... Ve her zaman sebep aynı... Bunu hak etmediğimi duşunuyorum…

Eşimin babası aynı, kayınvalidem bana onun cok kıskanc olduğunu anlattı. Or. kayınvalidemin bekarken cektiği eski resimleri yaktı, ona calışmaya izin vermedi, ayrica aşırı şekilde evhamlı.

Bence eşim onu terk edeceğim korkusundan o kadar guvensizdir. Onu sevdiğimi ve terk edemeceğimi defalarca anlattım, fakat onun davranışlardan dolayı artık terk etmeyi duşunuyorum... Onu guveni kazanmak icin yapmadığım kalmadı. Eşim, problem olduğunu kabul etti, ama aile terapisine vb. gitmek istemez.

30 yaşındayım, bebek sahibi olmak istiyorum, eşim once maddi durumdan dolayı istemediğini anlattı... Fakat bence aslında bana yeterince guvenmediği icin istemediği duşunuyorum... Ve surekli kavgada da cocuğu buyutmekten de korkuyorum...

Ne yapabilirim?

Guveni kazanmayı calışmaya devam mı edeyim? Ya kazanmazsam, anne olmak şansımı tamamen kacırırım... 5 yılda hic değişmedi... Bir sonraki 5 yıl boşa mı gitsin...? Boşanmak istemiyorum ama bu işkenceyi kim dayanabilir ki... Benzer durumda olan bayanlar varsa lutfen tavsiye verebilir mi... Cok teşekkurler.