Kızlar,
eşimin evine geri donduğum gece tartışma cıkınca ev aramıştım.Carşamba akşamı tanımadığım ev sahibine kendi maaş hesabımdan 500 lira ev kaporasu olarak odeme gonderdim ve evi tuttum.ev gelecek hafta cumartesi boşalacaktı ama kiran 1 nisanda başlar dedi.
ben bunu kendi icimde gizli tuttum, kimseye soylemedim.akabinde cuma gunu resmi eşim, anama babama saldırınca, tum eşyalarım da eşimin evindeydi ve tartışmalarımız sırasında tehdit ediyordu.ona binaen 90 gun koruma kararı cıktı.bu koruma kararı bu ev icin gecerli.yeni taşınacağım gecerli olmayacaktı.dolayısıyla ben ev tutmaktan vazgecmek zorunda kaldım.benim dışımda olan bir sebepten dolayı.cuma gunu ev sahibi aradı,'sen in misin cin misin, seni tanımak istiyorum, calıştığın kurumu da soylemedin, o gun cok tedirgindin, hem eşim de bana dedi ki800 liraya ucuz vermişsin evi.sen kimsin bilmiyorum belki de eşyaları yukleyip gotureceksin(ev eşyalıydı)'dedi,ben neyse ona kururmumu soyledim, boşanma durumumu, cocuğumla yaşayacağımı, kendi halinde bir insan olduğumu anlattım...ve bana karşı bu tavırla geldiğinden 'ben bir duşunucem, sizin bana sanırım guveniniz yok.oysa ben size guvendim ve 500 lira kaporamı sozleşme bile olmadan yatırdım'dedimyarın kaparomu alır mıyım dedim.''alırsın tabi, hic dokunmadım'dedi.neyse 10 dakika sonra eşimin evinde kalmak istemedim, adamla tamam evi tutucam dedim ama beni mağdur etme.lutfen başkasına verme dedim.
ertesi gun duşundum, eğer diğer eve gitsem koruma kararı orada gecerli olmıcak ve burada kalmamın daha iyi olacağına karar verdim'.cumartaesi aradım(kaporayı odedikten 4 gun sonra).'paranı veririm ama yarısını keserim dedi.yani 250 lirasını kesti.cok olduğunu, bir haftalık ucret cok fazla, kiracı da henuz cıkmadı dedim.Yeni kiracı alırsam paranın tamamını verecem dedi.
ben ilanın kalkmış olduğunu pazar gunu gordum, vermiişi evi, kendisi de teyit etti.adamın zararı yok ama bu sefer zarla zorla 100 lirasını veririrm dedi yani 150 lirayı cebine attı ki bir zararı yok adamın.ev doluydu, ertesi gun kiracı buldu, guven veren ve guzel konuşan biriydi.Yasal olarak hakkıymış.bana oyle diyor.
'yani bakın dedim.ben koruma kaararı cıkardım ve o karar benim şimdiki evim icin gecerli.zorunlu bir sebebim var.'
kesinlikle adam anlamıyor.ben 36 yaşındayım ama insanların bu kadar kotu olabileceğine hic inanmamıştım.
bu olayda ben mi haksızım?kapora icin zarar oluşması gerekmez mi, neye gore kesinti yapıyor...Ben hakkımı haram ettim.coluk cocuğumun rızkıydı o, demek ki boyle adamlar da varmış.bana da ders oldu.
Ev kaparami alamadim....
Kadınca0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadınca
- Ev kaparami alamadim....