calıştığım iş yerinde bir vesileyle şahit oldum.
uc yaşında bir cocuk; beş aylıkken gozlerinin ikisinde katarkt olduğunu gozunu tamamen kapattığı icin ameliyat olmak durumunda kalıyor.
gormesi icin lens kullanması gerekiyor.ama tabi daha minicik bebek tak cıkart zor oluyor.lensi kullanamıyorlar ki iyi ki kullanamıyorlar cunku yanlış lens numarası verilmiş daha sonra donuyorlar gozluğe.bayağı buyuk dereceli gozluk takıyor.gozlukle bile bir iki metre yakınını zor goruyor.annesi goz ameliyatından sonra gelişim geriliği de başladığını soyluyor cocuk altı kiloya filan duşuyor bunun yanında yine raporla filan besin takviyesi filan kullanıyormuş.yuruyemiyor fizik tedavi goruyor doktor gormemesinden kaynaklı yurumuyor oablir demiş annesinin soylediğine gore mr vb şeyleri temiz cıkmış.doktorların soylediğine gore akıllı mercek varmış onu takarsa nerdeyse normal bir insan gibi gormeye başlayabilirmiş gozluk olmadan.tabi bunun icin bir miktar gerekiyor karşılayabilecek durumları yok.
velhasıl nasıl yardımımız dokunur diye duşunurken haber yaptıralım dedik gittik annenin evine bugun gel gelelim kadının kocası kameraya filan cıkmasına izin vermedi kendi annesinden millet icin ne der filan diye.( adam bu arada durumları iyi değil borcu harcı varmış cekmiş gitmiş şehir dışlarında filan calışıyor.bu cocuktan haric iki cocuğu var kadının evini belediye tamir ettirmiş.)
yaklaşık bir hafta olucak bu konuyu cok duşunuyorum.sonra bir arkadaşım valilik onaylı yardım kampanyası olabilceğini soyledi bu nasıl yapılır nasıl başlatılır.bilgisi olan var mı bana yol gosterebilir mi?ilk once ne yapmak gerekiyor?
bir bilen varsa,yardım kampanyası nasıl yapılır?
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadınca
- bir bilen varsa,yardım kampanyası nasıl yapılır?