Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğu 7 mart tarihinde başvuruları sona erecek 'oğretmen il ici yer değiştirmelerinde' iki değişilik yaptı. Bu değişikliklerden en onemlisi il ici tayinlerde okulda calışma suresi 30 Haziran 2006 icin belirlenmişken yeni duzenleme ile 30 Eylul 2006 tarihine alındı.
Bu duzenlemeyle il ici tayin isteyecek olan arkadaşlar okulunda 2 yıl calışma zorunluluğu suresini 3 ay onceye cekmiş oldular...
Yayınlanan deşikliği ise aşağıda daha ayrıntılı bulabilirsiniz...
-------------------------------------------------------------------
T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Mudurluğu

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.01.01.4- 1019 /29439 29/3/2006
Konu: İl ici yer değiştirmeler

2006 yılında il icinde isteğe ve ozre bağlı yer değiştirmelerinde uygulanacak esas ve usuller Oğretmenlerin İl İci Yer Değiştirme Kılavuzu ile belirlenerek kamuoyuna duyurulmuştu.

Bu Kılavuzda; il icinde yer değiştirme isteğinde bulunacak oğretmenlerin yer değiştirmelerine esas olacak hizmet sureleri ile hizmet puanlarının 30 Haziran 2006 tarihine gore belirlenmesi gerektiği, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında gecici gorevlendirilen oğretmenlerin de yer değiştirme isteğinde bulunamayacakları belirtilmişti.

Bakanlığımızca yeniden yapılan değerlendirme sonucunda,
1- 2006 yılına mahsus olmak uzere, oğretmenlerin il icinde yer değiştirmelerine esas olacak hizmet surelerinin hesaplanmasında 30 Eylul 2006 tarihinin, hizmet puanlarının hesaplanmasında da 30 Haziran 2006 tarihinin esas alınması,

2- Bakanlığımız merkez teşkilÂtı birimlerinde gecici olarak gorevlendirilen oğretmenlerin, gorevlendirilmeden once bulundukları eğitim kurumunda 2 yıl calışmış olmaları hÂlinde il icinde yer değiştirme isteğinde bulunabilmeleri uygun gorulmuştur.

Bilgilerinize uygulamanın yukarıda yapılan acıklamalar doğrultusunda yapılmasını rica ederim.

Remzi KAYA
Genel Mudur

DAĞITIM
-Merkez TeşkilÂtı Birimlerine
-81 İl Valiliğine