Merhaba, benim bir sıkıntım var sizden bu konuda fikir almak istiyorum. Keyfi bir durum olmadığı ve benim icin bir dert olduğu icin buraya acıyorum konumu.
Ben oğrenciyim ve konaklama ve faturalar cıkarılınca aylık 1200 tl gelirim var. Duzenimi sarsacak bir takım nedenlerden dolayı harcamalarım oldu ve kredi kartıma cok yuklendim. Nisan ayında kesilecek 600 tl civarında kredi kartı faturam var. Bu borcumu tahsis edecek miktarda da doviz cinsinde birikmişim bulunmakta. Fakat ben bu dovizi ilerde eğitim ve kendimi geliştirmemi sağlayacak veya olası acil harcamalar icin kullanmak istiyorum ve bu sebeple bozdurmak istemiyorum. Nisan ayında kredi kartımın asgarisini odesem sizce borcu otelemek beni nasıl etkiler? Dovizi bozdurayım desem ilerde tekrar yerine koyamama ihtimalim tedirgin ediyor. Aslında bu konularda hesabımı bilen biriydim ama kafamda o kadar fikir donuyor ki uzaktan olayı sadeleştirerek bakmakta zorlanıyorum. Borcumu odersem 600 tl ile 1 ay gecinmem cok mumkun değil coğu zaten yol masrafı oluyor. Yine de kendimi buna zorlasam mı diye duşunuyorum bu sefer de param biterse kredi kartına daha cok sarılırsam diye korkuyorum. Bu tarz bir durum yaşayan birileri illa ki olmuştur. Bana ne tavsiye edersiniz?