Merhaba,
Kimse kendine kotu demez ama ben anlatayım siz ister inanın ister inanmayın. Ben hic bir zaman cimri ve art niyetli cıkarcı duşunceler icinde olamadım. Ama cevremdeki coğu insan, istisnalar haric bu profilde. Bugune kadar karşılığını gorduğum İyilikler olsa da coğu insan yaptığım iyiliklerin, guzel yaklaşımların kıymetini bilmedi. Hic bir zaman para hesabı yapmam. Birine bir şey yedirsem ya da icirsem bu ne zaman bana donecek diye duşunmem. Ama cevremde insanlar 50 kuruşun hesabını yapıyor. Mesela arkadaşlarım hepsi iyi maaşlı ve son model arabaları var. Bir yere oturmaya gideriz diyelim 50 kuruş birinin yok, yani boZuğu yok. Hemen hesap kitap işlerine girerler. Acıkcası onlar boyle yapınca ben de onlarla bir daha goruşmek istemiyorum. Başka bir ornek daha vereyim. Mesela bir başkasının bir terfisi, ataması olur hic kendilerini kıpırdatmazlar ama kendilerinin olunca hemen beklentiye girerler, kim hediye aldı, kim cicek gonderdi diye. Boyle insanlara da gıcık olup bir cay dahi iciresin gelmiyor. Arkadaşlar ben mi cok salağım bunlar mı akıllı? Anlamadım hic bir şey.
İnsanların nankor, cıkarcı ve cimri olması
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- İnsanların nankor, cıkarcı ve cimri olması