Kadın-erkek ilişkileri yuzyıllardan beri hala tam olarak cozulemedi. Birbirini tamamlayan bu iki yarım elmada ufak tefek eksiklikler yok değil!Bunlardan biri yalan soyleme zaafı.Bazı erkekler hic yalan soyleyemez, hemen gozlerinden, hal ve hareketlerinden anlaşılır. Bazıları da kendi kişilik değerlerini artırma amacıyla zararsız yalanlar soylerler. Erkeklerin en cok hangi konularda yalan soylediklerini belirlemek icin yapılan araştırmada ilginc sonuclara varılmış. İşte erkeklerin en sık soylediği yalanlar: Statu yalanı Erkekler

Bilgi yalanı
Hicbir bildikleri olmasa da, erkeklerin yuzde 84'u bilgi sahibiymiş gibi davranıyor. Kendilerini sorun cozme konusunda yetenekli goruyorlar.

Duygu yalanı
“Bir problemin mi var?” erkeklere sorulduğunda, genelde “Hayır, yok!” derler. Zaaflarını acığa vermeyi sevmediklerinden bunları gizlerler.

Korku yalanı
Erkekler, cesur olmaları gerektiğini sanırlar. Onun icin korkularını ve fobilerini (orumcek gibi) saklarlar.

Tembellik yalanı
Yaptıkları her şeyi abartılmış gerekcelerle savunmayı hoşlanırlar. Beyinlerinin arkasında yatan duşunce: Yaptıkları her şeyin bir anlamı olmasını isterler.

Kaytarma yalanı
Uzun sureli tartışmalardan kacmak icin, soruları hemen kısa bir ”Evet” ile cevaplandırırlar. Orneğin ”Beni halen seviyor musun?” veya ”Bu elbise bana yakıştı mı?” suallerini.

Ağzından cıktığıyla aklından gecirdiği

Yalana ilişkin yapılan ceşitli araştırmalarda, erkeklerin soylediği ve aklından gecirdiği arasında dağlar kadar fark olduğu ortaya cıktı. Bunlardan bazı ornekler:

Soylediği: “Ben daha cok evime bağlı bir insan sayılırım”
Duşunduğu: “Kahvehanelerin coğunda bana ayak basma yasağı konulduğundan beri”.

Soylediği: “Neden bu kadar kıskanc olduğunu gercekten anlamıyorum?”
Duşunduğu: “Sibel, Burcu ve Hulya Allah'tan oyle değiller”.

Soylediği: “Cok calıştığını gormek beni uzuyor”.
Duşunduğu: “Sen temizliğini yaparken ben televizyon izleyeyim bari”

Soylediği: “Ne, cocuk yine ishal mi oldu?”
Duşunduğu: “Oysa bira ictikten sonra ne guzel hemen uykuya dalmıştı...”

Soylediği: “Her zaman icin arkadaş kalabiliriz”
Duşunduğu: “Beni telefonla aramadığın surece”