Tam da başlıktaki gibi aslında. İcinde bulunduğum zaman diliminde ne yapmam gerektiğini, kendime nasıl yetmem gerektiğini, hangi yola sapmam gerektiğini bilemiyorum. Deneyimli, gormuş, aydın kadınlarımızdan onerilerini bekliyorum. Derin bir depresyon eşiğindeyim sanki.
Universiteden gectiğimiz yıl mezun oldum. Bir yıldır işsizim. Elimde sadece iyi bir KPSS puanım var ancak bolumumde alım olmadığı icin şimdilik bir işe yaramıyor.
Vasıflı vasıfsız iş ayırt etmeksizin zilyon yere başvuru yaptım. Sadece bu surecte iki kurum tarafından arandım. Bir tanesi sigortasız calışmayı teklif ettiği icin kabul etmedim, bir diğeri beni “biz size doneriz” diyerek aramadı.
Spora başlayım diyorum, erteliyorum. Cok geniş bir arkadaş cevrem yok. Bir elin parmağını gecmez goruştuğum arkadaşlarım. Artık onlarla goruşmek ya da sohbet etmek de tat vermez oldu. Herkesin hayatı değişti, duzeni değişti. Buluşmalarımızda calıştığı yerlerdeki cocuklarla olan flortlerini, kayınvalide adaylarının mulklerini, mudurlerinin asabiliğini ya da eski sevgililerinin stalklarını dinlemekten gına geldi. Mutlu zamanlarını başkalarına ayırıp sadece bir derdi olduklarında Elif ’i aramalarından bunaldım belki de.
İngilizcem hicbir zaman yeterli olmadı. Mezun olunca genel ingilizce kurslarına gittim kesmedi, yeterli gelmedi, ustune duşmedim. Yuksek lisans duşunuyorum YDS calışayım diyorum, kurslar ateş pahası, bir sınava hazırlanacak maddi manevi gucu kendimde ararken vazgecer gibi oluyorum. Bir kac kursla goruştum fiyat aldım ancak kendi icimde yeterli hazzı bulamayınca rafa kaldırdım.
Gunler ellerimde ufalanıyor. Haftada bir sevgilimle goruşuyorum, diğer gunler evdeyim. Şehir dışına cıkıp kafa dağıtayım desem yanıma alacak bir arkadaşım yok, ya calışıyorlar ya zamanları yok.
Ben ne yapayım? Nerelere gideyim? Evde durup hicbir şey yapmadıkca adeta koreliyorum. Ev insanı sanki kendine hapsediyor, bir sure sonra insan cıkmak da istemiyor. Herhangi bir yerde calışıp sosyalleşeyim dedim onu da bulamadım. Bunaldım. Okuduğum okuldan, sectiğim arkadaşlardan, yaptığım tercihlerden pişmanlık duyuyorum. Daha iyi ataması olan bi bolum okusaydım diye hayıflanıyorum.
Bu sureclerden gecmiş olanlar ya da empati yapabilenler siz neler onerirsiniz? Bahar artık benim hayatıma da gelsin. İleride donup baktığımda boş gecmiş boşa gecmiş yıllar gormek istemiyorum.
O kadar bunaldım ki, kendimi bulamıyorum...
Kadınca0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- O kadar bunaldım ki, kendimi bulamıyorum...