Kızlar lutfen yardım edin delireceğim. Ben Turkiye'nin bir tatil beldesinde oturuyorum, şuan istanbul serinse burada oğle vakti denize giriyor insanlar o kadar sıcak.

Benim problemim şu, havalar ısınmaya başladığında (yani bana oyle geldi belki bilmiyorum) kimileri lağım sineği kimileri guve der (internetten baktım birbirlerine benziyorlar) ondan olmaya başladı evde.

Dedim eyvah eşyalar gidecek kesin guve bu, deli gibi temizledim camaşır sularıyla falan bana mısın demedi. Ama işin ilginc tarafı eşyalara da sarmadı, kazaklara koltuklara vs. Yani guve olamazdı bu. Bir de mesela temizlik yaptıktan 3 4 gun sonra olulerini evin icinde camların onunde buluyordum (başka yerlerde ucsalar bile)

İnternetten baktım, bu kelebek sinekler bazen evin gider tesisatına yerleşip uruyorlarmış, bir yandan hem kendim cozecekmiyim acaba diye hem de bu secenek olabilir mi diye işe girilmeye karar verdim. Benim bir işim cıktı bir sureliğine evden ayrılmam gerekti, eşimde o surede evde olmayacaktı, yaklaşık 5 6 gunluğune, bende lavaboların her birine, banyo giderlerine lavabo acıcı doktum. Evin her odasını sinek-bocek ilacı sıkıp evin odalarının kapısını kapattım. 6 gun ev havalandırılmadı vs.

Velhasıl kelam bugun eve geldim bizim kelebek sinekler yine genel olarak aynı yerlerde olu, evde ucan kacan bir şey yok. Odayı havalandırayımda yatayım dedim, camı actım 5 dk cıktım geldim. Odada ucan ince o sinekten gordum yine.....

Dışarıdan geliyor yani. Sineklik yaptıramıyorum, tayinciyiz her eve olmayacak (standart dışı bir ev şuanki evimiz) ama yine de bir konuşacağım ev sahibimizle.

Ben şoyke duymuştum bu sinek eğer dışarıdan geliyorsa kanalizasyon altyapısı cok duzgun olmayan yerlerde oluşurmuş, yada sanırım dışarıda bir yerde bir şey boyle guvelendi. Ama guvelendi de geldi desem benim eşyalarıma sarmadı yani o kadar kazak yun yorgan vs sağlam. Sadece cam onunde oluyorlar. Komşularla aram pek iyi değil, bir de yeniyim biliyorsunuz 'ıyk bizim evde yok pis karı, ne munasebet!' diye uzerime atlamasınlar diye de soramıyorum .

Arkadaşlarıma sordum onlarda boyle bir sorun yok, fakat onlar merkezden uzakta oturuyorlar ve bolgesel bir durum da olabilir, onların oturduğu yer pufur pufur eserken biz merkezde yanıyoruz. Ve bir de ben bu kelebek sineklerden dış kapımın uzerinde de gordum (Apartmanımız acık apartman, apartmanın icinde birşey guvelendi de diyemiyorum ki bu guve değil olsa yanmıştım şimdiye kadar %100 zarar verirdi eşyalara, dışarıdan geliyor yani cunku apartmanın kapısı camı yok direk merdiveni var )

Soracağım şey şu şimdi sineklik her turlu lazım olacak bana zaten onu goruşeceğim ev sahibimle, ama daha once boyle bir durum yaşayan var mı? Yani mesela bunu belediyeye bildirip bir şekilde ne bileyim dikkate almasını sağlayabilir miyim tek başıma da olsam? Kızlar cidden ben cok sinir oluyorum bu konuya benim fobim var boyle minik sinekler ve boceklere karşı birde. Komik yazdığıma bakmayın valla elim ayağım titriyor temizlik yaparken onları bulunca oyle.

Kusura bakmayın uzun oldu biraz ama, yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden cok teşekkurler...