Arkadaşlar bildiğiniz gibi calışıyordum. Yarın akşam cıkacağım işten cunku hem maaş az, hem oradaki tum işlere yetişemiyorum hem de saatlerinden oturu okul odevleri ve vizelere calışmaya yetişemiyorum.
Vizelerden sonra daha kurumsal bir yerde calışırım en azından gorevim belli olur.
Ama benim bu durumu annemle paylaşmam lazım. Burada calıştığımı annem bilmiyor. Eski konumda hatırlarsanız aramadım diye tehdit etmişti. Yarın akşam cıktıktan sonra soyleyeceğim. Calıştığımı oğrenince muhtemelen niye para yetmiyor diye sorgulayacak. (Bu arada ben Kıbrıstayım bana gelen para 1500 tl ayda ve en basit market alışverişi 40 tl tutuyor-et sut vs gereksiz şeyler olmaksızın)
Bence annemin gercekci olmayan beklentileri var mesela aylık en fazla 500 tl market masrafı yapabilirim ve hatta o paradan 200 tl kadar kenara koymalıyım gibi. Soylemezsem haklı olarak sitem edecek neden akşamları beni aramıyorsun diye, soylesem bu sefer belki de erkek arkadaşımdan ya da diğer arkadaşlarımdan şuphelenecek onlar yuzunden yetmiyor paran kesin borc veriyorsun diye. Mesela buraya geldiğim ilk ay param uc haftada bitmişti, “hıııı Xe cok para veriyorsan biter tabii” demişti (X erkek arkadaşım)
Ha once bir sevinir sorumluluk aldığıma o ayrı ama sonra bunları duşunecek. Dahası X neden calışmıyor diyecek belki (Erkek arkadaşım bilgisayar mezunu ve yapısı gereği garsonluk vb işler yapacak sabra sahip birisi değil)
Sizce nasıl acıklasam?
Zorunlu edit: Erkek arkadaşım benden para falan almaz istemez. Annem oyle zannediyor.