Merhaba Arkadaşlar,

Şu an aşırı sinirliyim, normalde kolay kolay sinirlenmem ama ne yaptıysam sakinleşemedim, sinirden mideme ağrı girdi, kendine zarar veriyorsun sakinleş diyorum ama başaramıyorum, lutfen beni sakinleştirecek bir şeyler soyleyin.

Ben kurumsal bir yerde part time calışıyorum, şubat ayında yaptığım işin ucreti martta yatıyor, calışan herkese yatmış ama bana martta yatmadı, nedenini insan kaynaklarına sorduğumda calıştığım birimin bir belgeyi eksik gonderdiğini soylediler, birime sorduğumda onlar da insan kaynaklarını sucluyor, gonderdik biz diyorlar. Durumu birimin yoneticisine ve yardımcılarına anlattım ama ilgilenmediler. Bugun tekrar gittim yoneticinin ofisine yardımcısı ve sekreteri de oradaydı.

Sakin bir şekilde anlattım paramın yatmadığını ve ivedilikle tarafıma gerekli odemenin yapılmasını rica ettiğimi soyledim. Benim calıştığım bir proje vardı destek aldığım, projeye martta da devam edebilmek icin ucreti nisanda yatırmanız mumkun mudur diye insan kaynaklarına rica etmiştim ama kabul etmemişlerdi, o yuzden projeyi bırakmak zorunda kaldım. Şimdi bırakın nisanı mayısta yatıracaklarını soyluyorlar, boyle bir şey yapabiliyorlarsa niye ben soylediğimde yapmadılar, bu durumda iki kere mağdur oldum dedim. Tamam insan kaynaklarını arıcam ilgilenicem, haklısınız buna guvenip bir odemeye de girmiş olabilirsiniz dedi, zaten oyle lutfen hızlı bir şekilde cozulmesini istiyorum dedim. Normalde direk yatması lazım, ben hic uğraşmamalıyım, onların hatası yuzunden benim bu kadar uğraşıyor olmam da beni aşırı strese sokuyor aslında.

3-4 saat sonra tekrar gittim sordum yine aramamış, lutfen arayın durum cozulmezse kurumun yoneticisine mail atıp randevu isteyeceğim dedim yine kaale almadı, daha cok sinirlendim tabi. Ardından yardımcısını aradım, meşgule attı, geri de donmedi, arada buldum, siz buranın yoneticisisiniz bende calışanıyım, benden kaynaklanmayan bir sorun var ama ben karşımda muhatap bulamıyorum dedim. Bu arada suc birimin gercekten belgeyi cok gec gondermişler, o kadar cok kişi part time calışıyor ki bir tek benim belgemi nasıl gec gonderdiler anlayamıyorum. O da cevap olarak ama siz sorunun hemen cozulmesini istiyorsunuz dedi tabi ki cozulmesini istiyorum, şubatın odemesinin mayısta yapılması normal mi sizce biraz empati yapın lutfen dedim, onu da gectim muhatap bulamıyorum bu kadar kaale alınmamak cok canımı sıkıyor dedim, bunları sinirli olmasa da gergin bir şekilde soyledim, o da bir şeyler soyledi derken baya bir gerildik. Normalde de cok kibar, guler yuzlu, ilişkilerimin cok iyi olduğu insanlardı, gereksiz yere bu kadar gerilmek cok canımı sıktı.

Bir de ben gencim biraz bir de guleryuzluyum, o yuzden nasıl olsa bundan bir tepki gelmez diye beni kaale almadıklarını duşunuyorum, orada daha sert ve yaşlı biri olsa eminim ilgilenirlerdi. Bunu da dile getirdim, ben 10 yıldır calışıyorum, bu şekilde muamale gormek uzerimde cok stres oluşturuyor dedim.

Ardından insan kaynakları aradı bu kadar olayın uzerine stres yapmayın diye akıl veriyor bana, normalde cok kontrollu davranmaya sinirimi belli etmemeye calışırım, insan kaynaklarından tavsiye almak beni daha da gerdi.

Arkadaşlar keyif olsun diye calışmıyorum sonucta paraya ihtiyacım olduğu icin calışıyorum, yaptığım işin karşılığını istemekte haskız mıyım sizce? Bir de herkese zamanında yatarken, onların hatası yuzunden bana yatmamışken ilgilenmemeleri beni iyice sinirlendirdi. Tabi ki asla yuksek sesle veya kaba konuşmadım ama yuzumden sinirli olduğum belli oluyordu, normal mi bu, yoksa profesyonel olup sinirimi hic belli etmemeli miydim.

Calışmak ne kadar zor arkadaşlar ya