Merhaba hanımlar
Belki benim ki dert sayılmaz ama fikir almam lazım.
6 aylık bir bebeğim var ben calışıyorum. Hem annem hem k.validem hepimiz aynı apartmanda oturuyoruz. Oğluma annem bakacaktı fakat dedemin hastalığı sonra vefatı ardından annanemin hastalığı derken annem bebeğime cok bakamadı ağırlıklı olarak babannemiz oğluma bakıyor.
İlk zamanlar kendi evinde bakıyordu. Ben hergun taşınma derdi olmasın diye k.valideme isterse benim evimde bakabileceğini soyledim. Bizim evimiz daha serin bir ev kaloriferlerimiz hep yanıyor. K.validem ise sıcağı sevmmez bebeğe bakarken evinde kaloriferleri tam acıyordu. Hem de bu acıdan benim evimde zaten kalorifer yanıyor masrafın da olmaz dedim. Gunduz ben işe giderken geliyor, akşam ben gelince gidiyor. Bazen kendi evinde oluyorlar.
Evdeyken kvalidem camaşırım varsa yıkıyor asıyor, bulaşık makinem doluysa calışyırıyor; yıkanmışsa boşaltıyor.
Bir kac kez herhangi bir şey yapmamasını zaten cocuğun yeterince yorucu olduğunı soyledim. Bana hep oğlan uyuduğunda sıkıldığını eline mi yapışacağını, zaten benim işte yorulduğumu eve gelince de oğlanla ilgileneyim diye yaptığını soyledi.
Ne guzel değil mi Fakat kendi annem olsa sorun değil de k.validem olunca cekiniyorum. En az 3 4 kez soyledim bunu. Bıgun yine camaşır yıkamış asmış. Teşekkur ettim yormasaydın kendini dedim.
Yani bunu mesele etmeli miyim? İşimin birisi tarafından yapılmış olması değil derdim. Zaten haftada bir yardımcım geliyor. K.validem yorulsun istemiyorum. Camaşır biriktirmeye korkuyorum valla. Sanki kadını evime cağırıp iş yaptırıyormuş gibi hissediyorum.
Bu arada k.validemle ilgili sorun yaşamıyorum. Her ailede olduğu kadar ufak tefek sorunlar olsa da konuşur halleder birbirimizi idare ederiz. O beni kızı gibi sever ben de elimden geldiğince annemden ayırmamaya calışırım.
Ne dersiniz yapmak istediğinde yapsın mı mudahale etmeyim mi?
Bu arada allah gecinden versin annanemin vefat durumu olmazsa bir sure sonra annem memleketten donup torunu devralacaktır. Annem babam da olduğu icin oğlan uyandıktan sonra kendi evinde bakar. Fakat yapılacak işim varsa o da yardım eder.
Ah bu anneler neden bu kadar vericiler. Cok eziliyorum.