Merhaba hatunlar
Bu konuyu gercekten fesat ya da alıngan ben miyim diye objektif yorumlar almak icin actım. Yoksa bu durumun bir cozumu olmadığını, ailemin ozellikle annemin değişmez bir varlık olduğunu biliyorum. Ben uzulduğumle kalıyorum sadece...
Ailemin bu ay bir kaplıca/dinlenme tesisinde devremulku var. Her sene gelirler. Bu yıl da yeğenlerimi alıp geldiler. Bana da ısrarla telefon edip "siz de gelin cocuğa değişiklik olur" dediler. Normalde eşimi de cağırdılar ama ne o gelmek istedi ne de ben gelmesini istedim. Ailemi tanıyorum cunku. Dun gece geldim yanlarına. Daha kapıdan girerken "eşinin gelmediğini soyleseydin gelip alırdık seni otobusten inince" dediler. "gerek yok anne iki dakikalık yol gelirim ben" dedim. Babam dayanamayıp "asosyal demek ki kocan tatille falan işi yok" diye laf soktu. "hayır işleri vardı gelmek istemedi" deyip konuyu kapattım.
Bu sabah yeğenlerimi ve oğlumu alıp gezmeye cıkardım. Asla parasında değilim ama ciddi harcama da yaptım. Bu ay oğlumu uzman bir psikoloğa goturebilmek icin para ayırdım. Haliyle yine ve yeniden sıkıştık maddi olarak. Buraya da cok parayla gelmedim. Zaten doneceğim iki gun sonra. Param varsa zaten esirgemem kimseden. Neyse cocukları uyuttum "anne ben biraz yuruyuş yapayım onlar uyanana kadar" dedim. Tam cıkacakken "carşıda bana şu etek pantolonlardan al iki tane" dedi. "anne alayım almasına da bu ay biraz sıkıştık donuş biletimi almadım daha."dedim. Aynen yazayım soylediğini.
-ne zaman paran oldu ki zaten. Zengin diye verdik kızı adam fakir cıktı.
Bu cumleyi ilk kez soylemiyor. Her seferinde kırmamak icin susuyorum. Bu kez sinirlendim ve " ben eşimle zengin olduğu icin evlenmedim. Ayrıca ben alınıp verilen bir şey değilim. Sen vermedin ben evlendim. Sen aksine istemedin bile onunla evlenmemi" dedim. Cıktım.
Ve o kadar geri zekalı bir insanım ki, her seferinde bana laf sokan bu konuda ezmeye calışan anneme gidip o pantolonları aldım. Belki beni ne kadar uzduğunu, yıprattığını anlar utanır diye ki boyle bir şey olmayacak. Oğlumun uzmana verilecek parasını bankadan cektim ve aldım.
Gercekten ben artık dayanamıyorum yahu. Ben elimden geleni yapıyorum yeğenlerim oksuz, zaman gecireyim diye. Ama yetmiyor, hicbir şekilde yetmiyor.
Dun de sevgili abim beni aradı. Bundan iki ay once sıkışık olduğumuzu annemden oğrenen babam hesabıma 300 TL atmış. Asla talep etmedim, istemedim. Bugune kadar istemediğim gibi. Bunu oğrenen abim beni aradı. Sozde iyilik yapmak amacı ile şunları soyledi. "kardeşim sıkışırsan bana soyle. Babamın durumu iyi değil ben veririm" yok ya. Hadi be! Ulan bu insanlar hatta ben 15 yıldır senin borcların icin kendimizi parcalıyoruz. Eşin vefat etti, patronun durumuna uzulup yuklu bir zam yaptı ve kalkmış bugune kadar ailesinden tek kuruş almayan bana "benden iste" diyorsun. Sen neden yıllarca somurdun madem bu insanları. Cok duşunceli isen zaten istememe gerek var mı ki?
Ben kendimi bildim bileli ailem abim icin uğraşır. Maddi manevi. O, ailenin muhtac zavallı kişisidir onlara gore. Ben ise her turlu ayakta kalırım nasılsa. Şimdi tum o yaşadıklarımı yok saymaya calıştığım zamanlarda kalkmış bana "paran yok fakirle evlendin" diyor. Allahım sen bana sabır ver.
Bakın bana abartıyorsun muhim bir şey yok. Fazla hassassın diyebilirsiniz. Hatta lutfen boyle soyleyin. Ben hatalı olayım sorun değil. Diğer turlu ailemin beni zerre kadar onemsemediği sonucuna varıyorum ki bu daha acı.
Yine ailem, hatta yine annem.
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Yine ailem, hatta yine annem.