Sadece koyu bolumu okusanız yeter. Gerisi benim gereksiz anlatımlarım.

Aslında eşim soyleyene kadar farkında değildim. Bugun sinirliyken cevremdekilere soylediğim sozleri duşundum ve hak verdim. dertlen tabi. Once ağzımdan cıkanları anlatayım sonra sorumu sorayım. Gunumuzden gecmişe doğru anlatacağım. Sinirli biriyim ama bir ayı geckin aşırı sinir hali var. Tahliller temiz. Gecenlerde iki yaşına girecek kızıma kızdım uyumadığı icin. .Defol demişim. Net değil ama demişimdir, beklerim kendimden. daha oncesinde yine aynı sebepten babana benzediğin icin seni de, babanı da, babanın sulalesini de sevmiyorum dedim. ustunden aylar gecti ama yine unutamadığım birini daha paylaşayım. Eşim halı sahadan kolunu ve bacağını yaralayıp geldi. Mudahale ettim. Konuşuyorduk. Daha dikkatli olmasını, kendi sakatlayacak hareketlerden kendisini korumasını, altı ustu bir oyun olduğunu soyledim. benim yapım bu kaybetmemek icin her şeyi yaparım, dedi. Geber o zaman, dedim. Olumune mi oynayacaksın manasında kullandım aslında ama oyle cıkmadı tabi. Sonra acıkladım. Kardeşime defol demişliğim var. G...zekalıyı cok kullanıyorum bu ara icimden. Surekli kufur edesim var. Eşime karşı icimden taşan başa cıkamadığım bir ofke var. Gecenlerde oturup konuşalım dedi. Oturduk, ofkemi ve sebebini anlatacak kelimeleri bir araya getirip cumle kuramadım. Neleri konuşayım diye kendi kendime duşundum. Ben eşime değil ailesine kızdığımı, onlara sustuğum icin(kırıcı konuşabildiğim icin eşim ne derlerse sus,dedi) hıncımı eşimden cıkardığımı fark ettim. Eşimin susturma sebebi kv soylediğim cumlelerden dolayı oğluna dert yanması. Şimdiye kadar soylediklerime gelirsek: Nişan makyajımı ve elbisemi beğenmediğini soylediğinde, ben beğendim, bu benim icin yeterli dedim. Her geldiğinde perdelerimi yıkayıp ben işten geldikten sonra şoyle yoruldum boyle yoruldum demesi uzerine, eline sağlık ama yapma o zaman, zaten ben yıkıyorum dedim. Yatak odama girip elbise dolabımı kendi zevkine gore duzenlemiş, ic camaşırlarıma kadar. Yine işten gelmişim, gorunce kan beynime sıcradı. ona bir şey demedim once, demeyecektim. Her şeyi yatağa doktum, eski haline getiriyordum ki kapıda belirdi, ne yapıyorsun dedi. Burası benim mahremim, lutfen bir daha dokunma, Oğlunun tarafını yapacaksan yap, benim tarafa dokunma dedim. bozuldu, gitti yattı, tavrım icin ozur diledim hadi gel kafeye gidelim değişiklik olur dedim, gittik yedik ictik, donduk. En son koy yumurtası alıp gelmişim, eskileri one yenileri arkaya koy demesi uzerine burası benim evim neyi nereye koyacağımı biliyorum dedim. Bu son nokta oldu sanırım eşim sus dedi. Kendi soylediklerini de anlatıyor mu acaba? Bana "elinin lezzeti yok, mutfağı bana bırak"dedi. Kendi evimde mutfağa girip sadece kendime hazırlık yapıyorum. Kv evinde supureyim derim vermez, git kendi odanızı yap, der. Eşime ne demiş: SEnin karın bize yardım etmiyor demiş. Gecen yaz soyledi ilk defa eşim. Anan yaptığım işi beğenip yaptırıyor mu acaba, dedim. Onlar laf sokabilir ama ben acıkca soyleyince suclu oluyorum diye susmak zorundayım. Beni susturduğu icin eşime cok ofkeliyim. yaz doneminde eşim ailesiyle tartıştı. Sebep biraz daha kalın demişler, eşim planımızı bozamayız demiş. (Bunları benim yanımda konuşmazlar. Bir de para mevzusunu) Başka bir olaya karşılık kv dondu bana " sen hep ortalığı karıştırıyorsun, elkızısın, duracağın yeri bil vs." saydı. Ben ne helallik aldım ne hoş calın dedim giderken. DAha da goresim yoktu ama kışın geldiler. Son olaylar hep cocukla ilgili yaşandı ve sustum. İki defa komple memelerini acıp gel em dedi. Birinde yanındaydım tepki veremedim, diğerini gulerek oğluna anlatırken duydum. İnsanlar aileleri soz konusu olunca hassas oluyor elbet. Ben bu durumu, ofkemi eşime nasıl anlatayım? SAna değil onlara olan susmuşluğumu sana aktarıyorumu nasıl diyyim? İletişim kuramayışımızın sebebi benim aslında. Komple o aile bireylerine susmuş durumdayım, eşim dahil buna.