Merhaba arkadaşlar, eskiden cevremde ozenilecek bir şey gorduğumde ozenirdim, bende de olması icin uğraşırdım bir cabam olurdu ya da surekli aklımda olurdu.. Şimdi ise boş veriyorum, erteliyorum.. İcimde oyle guclu istek olmuyor.. Mesela ornek olarak soyleyim, eskiden benim tırnak yeme huyum vardı.. Uzun yıllar tırnak kemirdim. Hic uzun tırnağım olmuyordu.. Guzel bakımlı elleri olanları gorunce ozeniyordum ve bu tırnak yemeden kurtulmak surekli aklımda oluyordu kurtulamasam bile istek olarak vardı.. Yıllar sonra bu huydan kurtuldum o ayrı konu..
Şimdi diyelim oda cok dağınık, yapılacak işler var benim yapmam lazım mesela.. Birisi bir foto atıyor yeni eşyalari duzgun yepyeni ev.. Ozeniyorum ama kısa sureli olarak kalıyor.. Kalkıp yapacağım işleri yapıp da toplamıyorum.. Ornek olarak soyledim. Yani icimde istek kalmadı. Mesela zayıflamam lazım. Zayıf birini goruyorum bir sure motive oluyorum, sonra geciyor.. Eskisi gibi direnecek mucadele edecek halim kalmadı galiba, uzule uzule, yıpranmaktan.. Ne yapmam lazım?