Kızlar oğrenciyim ve maddi anlamda başıma bir sıkıntı aldım. Bu sene iki arkadaşımla uygun fiyata bir yerde kalıyorduk, birinci donem sonunda aramız bozuldu ve ben yanlarından ayrıldım. Maddi olarak dururum iyi değil fakat tek başıma ev bakıp işe girip ayarlayacaktım bir şekilde. Fakat yakın olduğum iki başka arkadaşım yanına cağırdılar ( cok iyi arkadaşlarım , aramızda hic bir sorun yok) sacmalama cok zorlanırsın bizle kal dediler.
Evleri bir artı birdi ve ben market alışverişini yapacaktım ( bu arada markete belki 1000e yakın para gidiyor ) neyse ev sahiplerine soyledik, ev sahipleri de hic iyi birisi değil bana gore ( onlara gore iyi) adam bir artı bir ev icin kişi başı 650 lira alıyor. Ve benim geldiğimi soyleyince benden de para istedi, aylık 300 gibi bir para verdim .
Neyse market alışverişinin de buyuk kısmını ben aldım, bu donem icin bile zorlanıyorum .
( ki bu donem abim askerde ve bana baya para gonderiyor , seneye gonderemeyecek) neyse bu arkadaşlarımla Seneye icin konuştuk hep , aynı ev sahibinin diğer apartları vs var . Biz hesap olarak kişi başı 450-500 veririz bi şekilde hallederiz diye duşunduk . Bi arkadaşım da burda kalalım diyordu ( ev 1+1 ama cok kucuk değildi, birde hepimiz karanlıktan korkuyoruz zaten aynı odada uyumak istiyoruz o da sorun değildi) ama bir yandan başka yere baksak diyorduk.
Şimdi herkes memleketindeydi, onlar benden once gittiler, ev sahibi de siz ne yapacaksınız karar verin demiş, burda kalmayacaksanız satıcam muşteri bekliyor demiş ve aynı adamım başka apartına bakmış arkadaşlarım, oradan kişi başı 600 istemiş. Arkadaşlarım da kabul etmiş ve adam şu an kaldığımız yeri satmış.
Benim 600 lira vermem cok zor cunku toplan 800 lira para alıyorum, babamın gondereceği de taş catlasa 500 lira ki sanmıyorum ve bana en fazla 500-700 gibi bir şey kalıcak. ki oğrenci olanlar bilir şu an bununla gecinmek mumkun değil. Arkadaşlarıma neden bana sormadan tamam dediniz diyorum, zaten konuşuyorduk 500 falan veririz en fazla 550 diye 600 cok ama cidden hic uygun ev yok diyorlar.
Uygun ev var hem de cok uygun yani toplam 1000 liraya bile biz cok uygun apart buluruz . Ama arkadaşlarımın babası karışık aparta veya eve izin vermiyor, yani sadece kız apartı olacakmış onlarda haliyle cok pahalı.
Ve ben şimdi ne yapıcam hic bilmiyorum, ben yine kendim yurda bakarım daha uyguna bulurum diye duşunuyorum ama o adam şu an ki evi de sattığı icin arkadaşlarım zor durumda kalır bu sefer. Hem o parayı vermem cok zor hem de bana enayilik gibi geliyor duşunsenize 2+1 ev adam kişi başı 600 lira alıyor .ben şu an ailemle 600 liraya oturuyorum , yani ev cok guzelmiş falan filan oğrenciyiz ve cok da onemli değil benim icin guzelliği.
Şimdi ne yapsam bilmiyorum işin icinden cıkamadım bir akıl verir misiniz
Ne yapsam ?
Kadınca0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Ne yapsam ?